Home > Industrie > De snelste Lotus ooit: Evora GT430

De snelste Lotus ooit: Evora GT430

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Lotus brengt met de nieuwe Evora GT430 Sport hun snelste wagen ooit uit met een topsnelheid van 315 km/u en 430 pk. Er is keuze tussen manuele en automatische transmissie, beide met een V6 supercharged 3.5-liter motor.

Foto’s: Lotus Media

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

De Britse sportwagenfabrikant heeft vooral op snelheid gemikt. De sportversie weegt dankzij het gebruik van carbon 10 kg minder dan de normale GT430 range en hij heeft een verbeterde aerodynamica. De automaat is beschikbaar vanaf januari 2018 en kan van 0 naar 100 km/u gaan in 3,6 seconden.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image _builder_version=”3.0.72″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/09/Lotus-Evora-GT430-Blue-3.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”left” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” /][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image _builder_version=”3.0.72″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/09/Lotus-Evora-GT430-13.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”left” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

In het interieur trekt Lotus de carbonfeel door, met onder andere carbon race seats met alcantara afwerking. De GT430 heeft een prijskaartje van meer dan 150,000 euro, de GT430 sport is verkrijgbaar voor een 140,000 euro.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
F1: Lotus viert 35ste verjaardag van Senna’s eerste overwinning