Home > #Hoofdnieuws > TCR Benelux: Guillaume Mondron met Giacomo Altoè in VW Golf GTI TCR

TCR Benelux: Guillaume Mondron met Giacomo Altoè in VW Golf GTI TCR

Benjamin Lessennes en Guillaume Mondron maken zich klaar voor het nakende titelduel in TCR Benelux tijdens de 5de en voorlaatste round op Circuit Jules Tacheny de Mettet (23-24 september). Zij zijn één van de belangrijkste kandidaten in de strijd en ter voorbereiding reden zij deze week alvast uitvoerig test op het Waalse circuit. Ondertussen viel de bevestiging dat Guillaume Mondron in zijn missie kan rekenen op de hulp van de 16-jarige Italiaan Giacomo Altoè!

“Schitterend nieuws,” jubelt Guillaume, de man die sinds Round 2 achter het stuur zit van de “25 Hours VW Fun Cup”-VW Golf GTI TCR van het Delahaye Racing Team. “Op Circuit Zandvoort wonnen wij samen de Qualifying Long Race en daarop was Giacomo outstanding in Sprint 2, waar hij op het podium het gezelschap kreeg van Benjamin Lessennes en Mathieu Detry. Ik denk te mogen stellen dat wij een te duchten duo gaan vormen en ik kijk er naar uit om de degens te kruisen met Benjamin en Stéphane (Lémeret). Ik kan ook niet genoeg Lorenzo (Donniacuo) bedanken, want het is dankzij zijn krachttoer in de finale race op Circuit Zolder dat het verschil met Benjamin uiteindelijk werd teruggebracht tot drie puntjes!”

Voor Altoè wordt het de vierde kennismaking met TCR Benelux. Tijdens de jongste races op Circuit Zolder diende hij verstek te geven en ondertussen behaalde hij in TCR Series in Thailand een knappe 2de plaats, waarvoor hij de vertrouwde Golf GTI TCR van het WestCoast Racing verruilde voor een… Honda Civic van het M1RA van Norbert Michelisz!

“Dankzij mijn eerdere races in TCR Series en TCR Benelux ken ik de Golf GTI TCR zeer goed en gezien ik zeer tevreden was over de samenwerking met Delahaye Racing en Guillaume, was ik zeer vereerd dat zij opnieuw een beroep doen op mijn diensten,” zegt de Venetiaan. “Na de races op Circuit Zandvoort stond ik goed geklasseerd in zowel het algemeen klassement als in de Junior-klassering, maar onder invloed van een nulscore tijdens het Blancpain-weekend op Circuit Zolder, smolten mijn kansen als sneeuw voor de zon. Ik ga er dan ook alles aan doen om Guillaume aan de nodige punten te helpen en zijn titelkansen tenvolle te verdedigen.”

Kampioenschap :

Overall: 1.Benjamin Lessennes, 285; 2. Guillaume Mondron 282; 3. Maxime Potty-Mathieu Detry 251; 4. Aurélien Comte-Kevin Abbring 238; 5. Tom Coronel 195; 6. Sam Dejonghe-Denis Dupont, 163; 7. Stéfano Comini, 138; 8. Giacomo Altoè 126; 9. Edouard Mondron 124; 10. Mika Morien-Stan van Oord, 120; 11. Willem Meijer 108; etc.

Junior: 1. Benjamin Lessennes, 180; 2. Mathieu Detry 155; 3. Maxime Potty 144; 4. Giacomo Altoè 90; 5. Mika Morien 82; 6. Willem Meijer 76; 7. Stan van Oord 62; 8. Sheldon Van der Linde 55; 9. Danny Kroes 30; 10. Enzo Guibbert 25; etc.

Team: 1. Delahaye Racing 80; 2. Team WRT 63; 3. Boutsen Ginion Racing 59; 4. DG Sport, Bas Koeten Racing 43; 6. ComToYou, Certainty Racing Team, 15; 8. Ferry Monster Autosport, DK Racing 12 ; 10. Milo Racing 6, etc.

Car : 1. Honda Civic 282 ; 2. VW Golf 275 ; 3. Audi RS3 LMS, 254 ; 4. Peugeot 308 Cup 229; 5. SEAT Leon 193; 6. Opel Astra 49