Home > #Hoofdnieuws > Op naar een spetterende finale in Blancpain GT Sprint!

Op naar een spetterende finale in Blancpain GT Sprint!

In tegenstelling tot de voorbije jaren krijgt de Nürburgring niet de finale van de Blancpain endurance over de vloer, maar wel de eindspurt in de Blancpain GT Series Sprint Cup en die finale vindt plaats over exact een week in de Duitse Eifel op zaterdag en zondag 16-17 september.

14 rijders komen nog in aanmerking voor de titel in de Blancpain GT Series Sprint Cup, een unieke situatie voor het kampioenschap. In volgorde van de puntenstand gaat het achter de leiders Maxi Buhk en Franck Perera (60 punten) in de #84 Mercedes-AMG Team HTP Motorsport om:

Mirko Bortolotti-Christian Engelhart (#63 GRT Grasser Racing Team Lamborghini, 57), Dries Vanthoor-Marcel Fässler (#5 Belgian Audi Club Team WRT, 56 p), Stuart Leonard-Robin Frijns (#17 Team WRT Audi, 56 p) en Markus Winkelhock-Will Stevens (#2 Belgian Audi Club Team WRT, 54).

Vier andere rijders hebben mathematisch ook nog een kans, met name Vincent Abril-Steven Kane (#7 Bentley Team M-Sport, 32 p) en Pieter Schothorst-Jake Dennis (#3 Team WRT Audi, 27 p). Met nog 34 punten te winnen, moeten zij wel een bijzonder geslaagd weekend afwerken.

Er is dus één Belg bij de kanshebbers, Dries Vanthoor, maar hij is wel dé man van het moment, met onder meer een dubbele zege in Hongarije, twee weken geleden. Bij de teams neemt Belgian Audi Club Team WRT het op tegen Team WRT en GRT Grasser Racing Team.

Opvallend gegeven nog, Fred Vervisch zit naast Enzo Ide in de plaats van Christopher Mies, die in ADAC GT uitkomt, net als vorig jaar. Regerend kampioen Ide moet in Duitsland een moeilijk seizoen glans geven.