Home > VAS > Rallycross > De voorlaatste bocht…

De voorlaatste bocht…

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Nog twee wedstrijden staan op het programma in het regionale Rallycrosskampioenschap. Dat betekent nog een maximum van tweemaal twintig punten die te verdienen zijn, en dan is er uiteraard het spel met het schrapresultaat. Tijdens de laatste wedstrijd in Arendonk lieten enkele toppers enkele steken vallen en daardoor zou het richting eindmeet nog extra spannend kunnen worden. Dit is één van de laatste gelegenheden om er wat aan te veranderen!

 

(vas/foto’s: P.Claesen)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Rij”][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/09/RX-VAS-VanNunspeet-KlA-6.jpg”] [/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

 

Van Nunspeet opnieuw aan de champagne?

 In de regionale klasse A (– 1600cc) won Steven Van Nunspeet de vorige wedstrijd op het Glosso circuit in Arendonk. Een geruststelling voor de man uit Zutendaal want dat betekent dat de herstelde Honda Civic na heel wat werk opnieuw in topvorm verkeert.  De twintig punten die werden geraapt waren zeer welkom, ook al omdat Benny Demandt in de rechts gestuurde Honda Civic met rasse schreden nadert: de achterstand bedraagt veertien punten. En ook Didier Dexters in de Toyota MR2 staat klaar om desgevallend over te nemen. Hij staat voorlopig derde in de tussenstand. Het kan op de Duivelsberg best nog spannend worden.

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Rij”][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/09/RX-VAS-Leysen-Kl-B-6.jpg”] [/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

 

Leysen wipt over Kemps

 Bij de zware jongen in de regionale klasse B (+ 1600cc klasse) won Andy Leysen tot zijn grote jolijt de vorige race in Arendonk. Leysen is een streekrijder en kent elk hoekje van het Glosso circuit. Blijkbaar een ernstig pluspunt want de BMW-rijder won en deed een goede zaak in het kampioenschap. Hij sprint er over titelkandidaat en mede-BMW’er Jonas Kemps. Die kijkt nu aan tegen een achterstand van één punt. Maar er is hoegenaamd niets verloren voor Kemps want in Maasmechelen heeft hij al meer dan eens het verschil kunnen maken! Oude rot Jan Driesen uit het oog verliezen zou een fout zijn. De Olense BMW-rijder is sterk op dreef maar de kloof van zeven punten dichtrijden lijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Driesen zit echter nooit om een stunt verlegen. Op het snelle Duivelsberg circuit heeft hij dikwijls net dat ietsje extra in huis.

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Rij”][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/09/RX-VAS-Maeyninckx-Promo-6.jpg”] [/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

 

Maeyninckx of toch nog Schepens?

In Promotie (de klasse C) greep de jonge Yorick Maeyninckx tot voor kort de volle pot. Niemand lijkt hem nog van de titel te kunnen. Maar de zaken kunnen snel keren want tijdens de Grote Prijs van Maasmechelen enkele weken geleden, ging de Opel Kadett stuk en op de herstelde wagen worstelde Maeyninckx met een tegensputterende benzinepomp. De zege ging er naar zijn uitdager in het kampioenschap: Bram Schepen. In de laatste rechte lijn naar de titel moet Maeyninckx dus proberen om te gaan met een toegenomen prestatiedruk…

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
VAS Monteberg: inschrijvingen zijn geopend
Rally: Vincent Verschueren à la carte met Skoda Fabia Rally2
Voorstelling Anthony Vandenbussche: “We rijden puur voor het plezier.”