Home > #Hoofdnieuws > Verschueren consolideert voorsprong

Verschueren consolideert voorsprong

In de Omloop is men op het halfweg punt aangekomen. Na 9 van de 19 proeven meldt Vincent Verschueren zich als leider aan op het servicepark. De verschillen lijken zich te stabiliseren, en Abbring klokte op de Zoning net zijn eerste scratch van de rally. voor het overige blijft het Verschueren die op de kronkelige, schuiverige baantjes van de Zilverberg de besttijden neerzet, terwijl Lefevere ons daarop trakteert op de lange, snelle stukken van de proef op Rumbeke. Verschueren blijft aan de kop met 6.1 sec voor op Lefevere en 31 sec op Abbring. Benieuwd wat de heren uit de hoge hoed kunnen toveren voor de namiddaglus en of de patstelling kan worden doorbroken…

Bij de Historics leidt Lietaer (Subaru Legacy) souverein en bij de Juniors lijkt het verdict ook gevallen nu Romain Delhez met de Opel Adam vast kwam te zitten in derde versnelling en dus zijn achtervolging op Bedoret moet staken. Franky Boulat is in de M-Cup bevrijd van zijn kwelduivel Braeckevelt, die electronicaproblemen heeft en het gas daardoor ziet haperen. Op alle fronten lijkt er dus een status quo te heersen en wie dus nog iets wil ambiƫren zal deze namiddag aan de bak moeten.

Er is dan ook nog het Criterium, waar De Reu vanmorgen met de BMW E30 M3 sterk opende met twee besttijden, waarna de wedstrijd in neutralisatie ging wegens een opgeblazen motor voor de BMW van Philip Lommers. Het oliespoor dient te worden opgeruimd. Afwachten wat het klassement zal brengen na de verrekening van de normtijden.

 

foto: belgianrallychampionship.be

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50