Home > Rally > BRC > Princen out. Strijd gestreden in Omloop?

Princen out. Strijd gestreden in Omloop?

Roeselare, vroeg in de morgen, omstreeks 6u rommelt het…onweer. Omloop van Vlaanderen. Zaterdagochtend, 9u30. Openingsproef Passendale. Data om misschien te onthouden voor de latere kroniek van het kampioenschap 2017 want met een excursie in een gracht bezegelde Kris Princen waarschijnlijk zijn lot voor het lopende kampioenschap. Onweer (weet u nog), regen, glad, een verkeerde bandenkeuze en dan een gracht langs een maisveld, einde verhaal…
“Vanaf nu rijden in functie van het kampioenschap”, zegt Verschueren eens het verhaal goed tot hem doordringt op de volgende halte in Houthulst. En dat is natuurlijk de joker voor de zege in de Omloop in handen van Lefevere geven. Want die pakte de besttijden op Passendale en Houthulst vanmorgen en nadert tot op 5.1 seconden van Verschueren. En dat terwijl Abbring zich al op 29.8 sec bevindt, Geusens op een minuut en 10 sec en Dusquesne op 1 min 25…. Hoe spannend het er gisteren nog uitzag, evenzeer lijkt het vanmorgen dat de strijd zowat gestreden is (behoudens technische defecten of incidenten).

En ook binnen de Historics is de leiding stevig in handen van één man: Paul Lietaer en de Subaru Legacy, op de 9de plaats algemeen. We verloren er immers vanmorgen ook definitief Robin Maes met een defecte versnellingsbak op de M3. In de M-Cup heerst Franky Boulat met de M3 E36, 12de algemeen, hij heeft 20 seconden voorsprong op achtervolger Braeckevelt (1M). Sebastien Bedoret (Peugeot 208 R2) leidt op de 14de plaats de Juniors , 17.5 seconden voor op Delhez in de Opel Adam, en 28″ op kersverse papa (sedert gisteren), Jelle Vermeire op Ford Fiesta. De eerste Oldtimer is Gunther Monnens, met deTranseurope op de 16de plaats.

(op foto facebook: Princen vanmorgen aan het startpodium)

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50