Home > #Hoofdnieuws > Hamilton magistraal naar recordpole

Hamilton magistraal naar recordpole

Eén meer dan Michael Schumacher of in cijfers uitgedrukt: 69 poleposities, dat is wat Lewis Hamilton deze namiddag in Monza op zijn naam heeft geschreven. De Britse meervoudige wereldkampioen was in zijn AMG Mercedes F1 sneller dan Max Verstappen en Daniel Ricciardo, beide in een Red Bull-Renault. Stoffel Vandoorne reed heel knap de tiende tijd in zijn Mclaren en vertrekt door straffen voor de beide Red Bull-jongens, morgen als achtste. Vandoorne was ook duidelijk de betere van Fernando Alonso. Sterk werk…

“Het was bijzonder moeilijk in de gegeven weersomstandigheden”, liet Hamilton optekenen, na zijn recordpole. De Brit is in bloedvorm, getuige zijn weekend vorige week in Spa en de vraag is wie hem morgen van een zege en de leiding in het WK kan houden. Hamilton vertrekt dus als eerste, voor Lance Stroll (Williams) en Esteban Ocon (Force India). Valtteri Bottas, Kimi Raïkkönen en Sebastian Vettel volgen morgen, in wat een natte GP belooft te worden.