Home > #Hoofdnieuws > Loeb doet het thuispubliek dromen

Loeb doet het thuispubliek dromen

De Fransman Sébastien Loeb is de leider na dag één van de negende WK-rallycrosswedstrijd die wordt verreden in het Franse Lohéac. De Zweed Johan Kristoffersson (VW Polo) won reeks één en is tweede, met gelijke punten na twee heats. Loeb was met zijn Peugeot 208 in die eerste heat tweede, maar bleef na een snelle start onder meer Kristoffersson en Mattias Ekström (Audi) voor. Kristoffersson tweede dus en de Amerikaan Ken Block prijkt voorlopig op de derde stek met de Ford Focus.

Euro RX Supercars; Bryntesson leidt
De rijders in Euro RX werkten reeds drie heats af en het is hier de Noor Thomas Bryntesson die voorlopig leidt met zijn Ford Fiesta, voor zijn landgenoot Tommy Rustad (Peugeot 208) en de Zweed Anton Marklund (VW Polo). Onze landgenoot Michael De Keersmaecker zette in de derde heat een negende tijd op de tabellen met zijn Fiesta en gaat als 20ste de nacht in.

Euro RX Super1600: Szabo op kop
De Hongaar Krisztian is met zijn Skoda Fabia oppermachtig in Super1600 en leidt na een drie op drie in de op zaterdag afgewerkte reeksen. Thuisrijder Maximilien Eveno is met zijn Renault Twingo een erg verrassende tweede.

RX2: Cyril Raymond alweer
De Fransman Cyril Raymond leidt de dans in de klasse RX2 voor onze sterk rijdende landgenoot Guillaume De Ridder die tweemaal een tweede tijd neerzette na Raymond.

Zondag gaat de actie verder vanaf 8u30 met de eerste opwarmingsronden.

(foto : Johan Dingenen)

 

You may also like
GSeries 2023: De Ridder kampioen, Vranckx derde
GSeries 2023: drie op een rij voor De Ridder, Vranckx op het podium
GSeries 2023: Vranckx en De Ridder domineren opnieuw
GSeries 2023: De Ridder en Vranckx op het podium