Home > Circuit > In een notendop: F2 voor Ghiotto, GP3 morgen

In een notendop: F2 voor Ghiotto, GP3 morgen

De Italiaan Luca Ghiotto (Russian Time) won de F2 race op Monza. De start van de wedstrijd werd omwille van de regen lang uitgesteld maar uiteindelijk werden de bolides dan toch maar de baan opgestuurd. Ghiotto won na een bewogen en incidentrijke race voor zijn landgenoot Antonio Fuoco (Prema racing) en polemand Nobuharu Matsushita (ART Grand Prix). Klassementsaanvoerder Leclerc (Prema) werd aangereden door De Vries (Racing Engineering) en werd pas 17de, terwijl achtervolger in de puntenstand, Oliver Rowland, moest opgeven nadat een wiel was losgekomen op zijn bolide. Morgen wordt de tweede race van het weekend verreden.

De GP3 kwam helemaal niet meer aan bod. Hun race werd uitgesteld tot morgenochtend om 8u45. Dat is echter het tijdstip dat in normale omstandigheden race2 zou doorgaan. Die werd dus afgelast zodat de GP3 slechts 1 race zal rijden dit weekend, waarbij wegens een afgelaste kwalificatie de grid is samengesteld uit de tijden van de vrije sessie. De Japanner Nirei Fukuzuli (ART) start op pole.

You may also like
FIA F2: Geleal overweegt te stoppen na straf
In een notendop: FIA F2 en FIA F3
In een notendop: FIA F2 en FIA F3
in een notendop: F2 en F3 (Red Bull Ring)