Home > #Hoofdnieuws > Lohéac: Kristoffersson meteen de snelste in eerste oefensessie

Lohéac: Kristoffersson meteen de snelste in eerste oefensessie

Vrijdag 1 september stond tijdens de negende manche van het WK Rallycross in Frankrijk (Lohéac) reeds de eerste oefensessie op het programma. In de vooravond mochten alle Supercar-rijders gedurende twee uurtjes de vernieuwde omloop verkennen.

Bij de WK-rijders zette de Zweed  Johan Kristoffersson, leider in de stand, meteen de toon door de beste tijd neer te zetten met zijn VW Polo. Zijn landgenoot Timmy Hansen (Peugeot) was tweede snelste voor een derde Zweed, Mattias Ekström (Audi).

Bij de EURO RX-rijders was het de Zweed Anton Marklund die de snelste oefentijd achter zijn naam zette.

Zaterdagochtend vanaf 8u45 gaat de actie verder met een oefensessie voor alle klassen, ook RX2 en Super1600. In RX2 is het uitkijken naar de prestaties van onze landgenoot Guillaume De Ridder (foto onder). Die genoot in de namiddag alvast van de publieke aandacht tijdens de parade die in het kleine dorpje werd gehouden.

(foto’s J Dingenen)

You may also like
GSeries 2023: De Ridder kampioen, Vranckx derde
GSeries 2023: drie op een rij voor De Ridder, Vranckx op het podium
GSeries 2023: Vranckx en De Ridder domineren opnieuw
GSeries 2023: De Ridder en Vranckx op het podium