Home > #Hoofdnieuws > Princen met miniem verschil in Omloop

Princen met miniem verschil in Omloop

In Roeselare is de Omloop van Vlaanderen vanavond al op gang getrokken. Het parcours bleef droog gedurende de avond maar de recente regen maakt het toch glad, zoals Vincent Verschueren nog meldde voor de start: “”De koorden drogen niet helemaal op, waardoor ik wel wat modder op de baan verwacht.” Het geheel werd geïllustreerd door Didier Dusquesne, die met de Ford Fiesta R5 al dadelijk in de fout ging en even een maïsveld ploegde! Maar Verschueren deed wat hij moest doen: onmiddellijk in de aanval trekken.

“Als het regent dan heb ik misschien kans om voor de zege te gaan”, oordeelde Andy Lefevere over zijn deelname met de Skoda Fabia WRC. “Ik geef mezelf 30% kans.” Maar dat was missschien een te bescheiden inschatting. Lefevere liet alvast zien waar hij toe in staat was bij de eerste passage op Beveren. Besttijd, en op de 6,3 km lange proef pakte hij 1″ op Princen en 2″ op Verschueren. Maar het was Princen die met zijn Skoda aan de leiding prijkte. En terwijl Stefaan Stouf al de handdoek diende te gooien met een kapotte turbo op de Ford Sierra Coswrth 4×4, mocht de rest van het veld de oefening na een korte regroup overdoen: De Ruiter en Beveren.

Het werd voor Princen het moment om wakker te schieten. Met twee besttijden zette hij de bakens uit en mocht hij het nachtelijke wagenpark in met anderhalve seconde voorsprong op Verschueren, die tweemaal was gevolgd met een 2de tijd, en met toch al 11″ op Lefevere. Abbring en Tsjoen volgen in de Peugeot op de vierde plaats. Ondertussen likte de rest van het veld al de wonden: een crash voor de Ascona van Lagache, Pacolet (zonder remmen), Dennis Degroote (aandrijfas) en vooral… Robin Maes (afgebroken versnellingspook voor de M3 op De Ruiter).

Eén ding is zeker: de strijd is helemaal nog niet gestreden en morgen zal er een lange en zware dag wachten op de deelnemers.

(foto:brc)

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50