Home > Industrie > De nieuwe Bentley Continental GT

De nieuwe Bentley Continental GT

Bentley heeft de nieuwe Continental GT voorgesteld. Het is de derde generatie van de Grand-Tourer, die pure luxe uitstraalt. Met een topsnelheid van 333 km/u en een vermogen tot 635 pk overtreft hij het vorige model.

De motor in deze wagen met sterallures is de verbeterde versie van Bentleys 6.0-liter W12 twin-turbo TSI-motor, die voor het eerst 8 versnellingen heeft met dubbele koppeling voor sneller en efficiënter schakelwerk. Daarnaast is de nieuwe Continental GT voorzien van een nieuwe ophanging die het baanligging verbetert. De motor zit nu ook achteraan, wat voor betere gewichtsindeling zorgt.

Luxe staat voorop bij Bentley, de wagen wordt hangemaakt in Groot-Brittannië. Voor het interieur is er keuze uit zo’n 15 kleuren voor leder en tapijten en de vierzitversie heeft nu ook meer kofferruimte. Het Bentley Rotating Display met een touchscreen van 12,3 duim en het volledig digitaal intrumentenpaneel zijn nog twee van de belangrijkste vernieuwingen.

De nieuwe Continental GT gaat in wereldpremière op het salon van Frankfurt dat plaatsvindt van 12 tot en met 24 september 2017.

Foto: Bentley Media

You may also like
GT World Imola: debuut voor paralympiër Nigel Bailly
GT World: Nigel Bailly in GT World Challenge Europe
IGTC: Bentley trekt zich terug
Industrie: Bentley start opnieuw met de productie