Home > Industrie > Ford brengt nieuwe Fiesta uit

Ford brengt nieuwe Fiesta uit

Ford heeft de nieuwe Fiesta in Europa gelanceerd en de wagens zijn in België vanaf september verkrijgbaar. Het is de meest technologisch geavanceerde wagen onder de compacte auto’s, verkrijgbaar in verschillende versies. Ford werkt samen met Vignale voor een luxueuze versie van de Fiesta, en biedt ook nog de ST-line en Trend of Titanium aan. Het prijskaartje varieert: voor het meest standaardmodel betaal je iets meer dan 15 000 euro, terwijl de Vignale al snel 23 000 euro kan kosten.

Ford staat erom bekend een goede wegligging te hebben, dat is bij de nieuwe Fiesta niet anders en dat ondervonden we tijdens een mooie testrit in de Belgische Condroz. Door een vernieuwde ophanging en de elektronische Torque Vectoring Control heeft de wagen nu nog meer grip in de bochten, en worden de  remafstanden korter. Wij namen de proef op de som en kunnen het vergroot rijplezier enkel maar bevestigen. Ook de zesde versnelling is een zeer welkome toevoeging.

De nieuwe Ford Fiesta is verkrijgbaar met een benzinemotor 1.0 EcoBoost met een vermogen tot 140 pk. De 1.5 TDCi diesel met 120 pk is de krachtigste diesel ooit in een Fiesta. De zesde versnelling zorgt ervoor dat de CO2-uitstoot bij de dieselmotor gereduceerd wordt naar 82g/km en het verbruik van de wagen uitkomt op gemiddeld 3,2l/100 km.

Technisch hoogstandje

De Fiesta heeft enkele nieuwe technische snufjes. Aanrijdingen in het donker kunnen vermeden worden dankzij de Pedestrian Detection en de Active Park Assist met reminterventie helpt lichte aanrijdingen bij handenvrij parkeren te voorkomen. Nieuw is onder andere ook de optie voor een verwarmbaar stuur en een panoramisch schuifdak in de premium uitrusting.

Volgend jaar lanceert Ford nog twee versies van de Fiesta. De Fiesta ST met 200 pk, een driecilindermotor en verstelbare rijmodi en de volledig nieuwe Fiesta Active. Die laatste kan je ook de SUV-geïnspireerde Fiesta noemen. Uitkijken naar wat deze twee modellen te bieden hebben!

Foto: Ford

You may also like
Fiesta Sprint cup: Race Winning Brands wordt exclusief motorenleverancier
WRC Zweden: zeven Belgen en weer een vloot WRC2-deelnemers
WRC 2023: wat u moet weten voor de start van het seizoen
Rally: Munster verdwijnt uit uitslag Jänner Rally