Home > #Hoofdnieuws > Dries Vanthoor en Marcel Fässler winnen op Hungaroring

Dries Vanthoor en Marcel Fässler winnen op Hungaroring

Dries Vanthoor en Marcel Fässler hebben de Sprint Cup race op de Hungaroring gewonnen met de #5 WRT Audi R8 LMS. In de top vijf zijn in totaal vier Audi’s gefinisht, met op de tweede plaats de #3 WRT Audi van Dennis en Schothorst, gevolgd door de #63 Lamborghini Huracan GT3 van Bortelotti en Engelhart op P3. De wagens in de top vijf zaten elkaar continue op de hielen.

Dries Vanthoor: “Deze race was moeilijker dan die van gisteren. Maar het was nog steeds een goede race. Dankzij de klasse van WRT Audi kunnen we dit soort races winnen. Ik heb enkele foutjes gemaakt, maar kon het gelukkig toch afmaken.”

De #8 Bentley Continental GT3 van Maxime Soulet viel uit na een botsing met de #888 Ferrari. Ook de #7 Bentley van overall GT leider Vincent Abril moest de race staken door remproblemen. De wagen van onze andere landgenoot Enzo Ide kreeg een tikje en verloor enkele plaatsen. De #1 Audi finishte op P18.

Verder waren er nog enkele incidenten. De #42 Strakka McLaren 650 S viel al na de eerste bocht uit en ook de #88 Mercedes AMG GT3 kende pech. De safety car kwam de eerste 10 minuten in actie.

De winst in de Silver Cup voor rijders onder 25 jaar gaat naar de #85 HTP Mercedes (Schiller-Szymkowiak). De eerste wagen in de Pro-Am werd de #333 Rinaldi Ferrari van Keilwitz en Mattschull.

We onthouden vooral dat de 19-jarige Dries Vanthoor twee keer wint dit weekend.

Foto: Blancpain GT

You may also like
Best of 2022: door de lens van Joachim Cieters
Uithouding: broers Vanthoor starten hun eigen podcast
Ring 24: het laatste uur door de lens van Joachim Cieters
In een notendop: TCR Europe – ADAC GT – GT Open – GT Cup Open