Home > #Hoofdnieuws > Magistrale Hamilton in Spa

Magistrale Hamilton in Spa

Wat een weekend voor de Brit Lewis Hamilton. In zijn Mercedes won hij niet alleen de Belgische GP F1, zijn 200ste wedstrijd, hij evenaarde ook het record aantal poleposities van Michaël Schumacher en zette zowel in de race als de kwalificaties de ronderecords scherper. Bovendien verkleint hij zijn achterstand op WK-leider Sebastian Vettel tot 7 punten, met nog 8 wedstrijden te gaan.

Het was Max Verstappen die misschien wel de meest ontgoochelde Nederlander in de Ardennen moet geweest zijn. Al na enkele ronden verliet hij de GP F1 van België, voor meer dan 60.000 landgenoten.

Vooraan deed poleman Lewis Hamilton (Mercedes) ondertussen wat hij wilde. Zelfs een safety car, als gevolg van een aanrijding tussen de teamgenoten bij Force India F1, Ocon en Perez, bracht hem niet in gevaar. Al maakte de Brit zich wel enkele malen druk over de safety car die volgens hem te lang op de piste bleef.

Sebastian Vettel (Ferrari) deed wat hij kon, maar bleef op een dikke seconde hangen en achter de top 2 gaapte een kloof. Opvallend, in een minder snelle Red Bull reed Daniel Ricciardo naar zijn zesde podium van het seizoen. Kimi Räikkönen (Ferrari) en Valtteri Bottas (Mercedes) maakten de top 5 volledig.

Stoffel Vandoorne reed een verdienstelijke race, en finishte met een duidelijk trage McLaren-Honda op de 14de stek. Zijn teamgenoot Fernando Alonso gaf halverwege de race gefrustreerd op.

Het was overigens nooit zo druk bij de start van een Belgische GP. Sommige bronnen bij de ordediensten hadden het over 130.000 toeschouwers.

Foto: Mercedes F1