Home > #Hoofdnieuws > Hamilton over zijn recordronde in Spa

Hamilton over zijn recordronde in Spa

Lewis Hamilton was zichtbaar geëmotioneerd toen hij de persconferentie na de kwalificaties van de Belgische GP F1 betrad. De Brit had zonet het recordaantal poleposities van Michaël Schumacher geëvenaard en zette tegelijkertijd het absolute ronderecord van het circuit Spa-Francorchamps op zijn naam.

“Het is echt een bijzondere dag voor me. Ik wist uiteraard dat de evenaring van dat record er aan zat te komen. Nu ik het behaald heb, voelt het echt meer bijzonder dan ik had gedacht. In 1996 heb ik mijn eerste F1-race gezien en wat ik me herinner is dat ik Michaël’s auto zag langskomen en dat ik daardoor enorm onder de indruk was. Hij is en blijft een legende en het is een ongelofelijk gevoel om zijn record te evenaren. Ik weet overigens niet of ik het zou willen verbeteren in Monza, volgende week, voor al die Ferrari-fans. Als ik dat doe, moet ik die prestatie aan hem opdragen.”

Zijn rondje in 1.42.553 is bijzonder snel, maar liefst 4 seconden sneller dan vorig seizoen. Hoe komt dat?

“De F1-wagens zijn dit seizoen echt sneller geworden. Zowel de motoren als de aerodynamica hebben heel wat progressie gemaakt, bovendien is dit een snel circuit waar de DRS ook erg veel impact heeft. Deze auto’s zijn echt top om te rijden. Ik heb zelden een dergelijk gevoel beleefd als vandaag tijdens mijn snelle ronde. Stel je voor… de dubbele linkse vol gas nemen, dat is schitterend.”

Of hij morgen makkelijk zal winnen in Spa…

“Neen, de strijd zal er zijn, Ferrari is duidelijk bij de les en ik verwacht ook, zoals dat vaak het geval is, dat Red Bull tijdens de race dichter zal zitten dan in de kwalificatie. Het is ook afwachten wat de strategie van de teams zal zijn en sowieso, een race moet altijd gereden worden.”  

© Foto: Mercedes F1