Home > Circuit > Luthi met Marc VDS naar MotoGP

Luthi met Marc VDS naar MotoGP

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/08/click_0.small_.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

In Silverstone werkten de MotoGP rijders gisteren en vanmorgen hun vrije trainingen af. De Brit Cal Crutchlow (Honda) liet zich opmerken in zijn thuisrace met besttijden in de 2de en de 3de sessie. Maverick Vinales (Yamaha) haalde de snelste chrono op vrijdagochtend. De 10 beste rijder van de derde vrije training gaan rechtstreeks naar Q2, de 2de kwalificatiesessie, en opnieuw valt Dani Pedrosa daarbij uit de boot.

Ondertussen werd bekend dat de Zwitser Thomas Luthi volgend seizoen in de MotoGP zal rijden, bij het Belgische team van Marc VDS. Hij zal er teamgenoot worden van de Italiaan Franco Morbidelli. Beide rijders strijden op dit moment voor de titel in de Moto2. Luthi is met zijn 31 al een echte veteraan. Hij won al 9 titels in de lagere categorieën. Het betekent ook dat Marc VDS volgend seizoen aantreedt met een compleet nieuwe bezetting en dat de titularis van dit jaar, Tito Rabat, voorlopig op straat staat. Hij wordt gelinkt aan het team Avintia.

(foto: Motogp.com)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
MotoGP Valencia: eindelijk Mir in een race voor de boeken
In een notendop: MotoGP, IndyCar en Ricciardo naar McLaren?
In een notendop: MotoGP, ADAC GT en NASCAR
In een notendop: MotoGP, Trois-Rivières…