Home > F1 > GP België: de andere Belgen

GP België: de andere Belgen

Thierry Boutsen met 164 wedstrijden, 1 pole en 3 overwinningen is vooralsnog de Belg die het langste in de F1 zat. Maar uiteraard is Jacky Ickx de meest succesvolle. De vice-wereldkampioen 1970 reed 119 wedstrijden met 13 poles en 8 overwinningen. Maar dan wordt het moeilijk want wie is onze derde vertegenwoordiger? Niet Stoffel. Die is pas aan zijn eerste seizoen bezig. En Bertrand Gachot zal u zeggen? Wel, Gachot is Luxemburger, die met een Belgische licentie reed, en daarna met een Franse. Hij reed 47 Grand Prix en scoorde 1 snelste wedstrijdronde.

De andere Belgen

Velen van hen haalden punten, maar omwille van de andere puntendelingen maakt dit cijfer weinig uit, anderen startten dan weer op de eerste rij, maar haalden nooit een pole, of kwamen op het podium maar scoorden geen zege. De andere Belgen en hun aantal deelnames vindt u hieronder.

Eric Van de Poele 29, Johnny Claes 24, Lucien Bianchi 20, Jérôme D’Ambrosio 20, Andre Pilette 14, Patrick Neve 13, Willy Mairesse 12, Stoffel Vandoorne 12, Paul Frère 11, Jacques Swaters 7, Teddy Pilette 4, Charles de Tornaco 3, Roger Laurent 2, Arthur Legat 2, Georges Berger 2, Philippe Adams 2, Andre Milhoux 1, Christian Goethals 1, Alain de Changy 1 en Bernard De Drijver 1

 

(foto: wb)

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?