Home > Circuit > Leclerc als leider in F2 naar Spa

Leclerc als leider in F2 naar Spa

Het Formule 2 seizoen wordt anno 2017 gedomineerd door de Monegask Charles Leclerc en Prema Powerteam. De kampioenschapsleider scoorde al 6 poles in 7 weekends en is de man van de “hoofdrace” met 3 overwinningen terwijl hij ook al tweemaal mocht winnen in de sprintrace op zondag. Een diskwalificatie van Leclerc in de kwalificatie in Budapest bracht daar Oliver Rowland op pole en die scoorde er zijn tweede zege van het seizoen, waardoor de Brit het gat met Leclerc iets meer kon dichten. Maar met 208 punten tegenover 158 hoeft Leclerc zich nog niet meteen zorgen te maken.

Mario Isola, racemanager bij Pirelli: “In Spa zullen dezelfde compounds gebruikt worden als op de Hungaroring. Dat heeft zijn redenen: in Hongarije kozen we die vooral voor de hoge luchttemperaturen terwijl het circuit zelf geen kans gaf om de bandentemperatuur te laten zakken. In Francorchamps is het koeler maar de energie in de banden zal hoger zijn door de configuratie van de baan. Het weer speelt een grote rol in Spa, en de F2 heeft geen “intermediates”. Als het weer wisselvallig is zal het voor een stuk afhangen van de durf van de rijders. Spa is één van de grootste uitdagingen van het seizoen.”

Er zijn enkele wijzigingen: Nyck de Vries en Louis Delétraz wisselen van plaats tussen Rapax en Racing Engineering in car #3. Sergio Canamasas wordt bij Rapax vervangen door ex-F1 rijder Roberto Merhi.

foto (W. Bouchez): Leclerc in actie 

You may also like
FIA F2: Geleal overweegt te stoppen na straf
In een notendop: FIA F2 en FIA F3
In een notendop: FIA F2 en FIA F3
in een notendop: F2 en F3 (Red Bull Ring)