Home > #Hoofdnieuws > VAS Regularity met topeditie in Kasterlee

VAS Regularity met topeditie in Kasterlee

Het is al gezegd, en misschien al veel gezegd… Maar sommige dingen zijn mooi genoeg om veel te herhalen. We hebben het over de discipline regularity. In 2015 op sterven na dood, met amper nog genoeg wedstrijden om er een kampioenschap aan over te houden. Maar vorig jaar veranderde alles. Er kwamen meer wedstrijden, meer inschrijvingen en het kampioenschap bloeide als nooit tevoren. Een trend die wordt voortgezet in 2017. En dat is ook te merken in de komende regularity van Kasterlee. Met 46 inschrijvingen zonder meer een succes zonder weerga. Voor alle duidelijkheid: er zullen slechts 30 deelnemers (diegenen die alle documenten en de betaling in orde hebben) de start nemen [n.v.d.r.]

Alle rijders brengen wagens aan de start die minstens 25 jaar oud zijn. De deelnemers volgen uiteraard, zoals ieder jaar, de proeven van de short-rally, dit jaar voor 100% op verharde wegen. Vorig jaar nog zagen Van den Bogerd en Nuyts zich de overwinning op het onverhard door de vingers glippen toen de smartphone door de trillingen van het dashboard van de VW Golf viel en ze “op de tast” naar de tijden moesten raden.

Leo en Inge Rackham lieten de Peugeot 205 GTi vorig jaar dan zegevieren en verdedigen hun zege. Maar het zal niet eenvoudig worden want alle VAS regionale rijders geven present: de kampioenen Van den Bogerd en Nuyts in de Golf, vicekampioenen Patrick en Ari Meeus (Ford Sierra), de snelle dames Elien en Stephanie Dierckx (Toyota MR2), Sezoenswinnaars Jurgen en Tim De Bruyne (Toyota TA22)… Maar ze zullen stevig rekening moeten houden met een uitgebreid contingent Nederlanders. Denken we bijvoorbeeld al maar Frank Moonen en Peter Hoens in de DAF55. Die zakten vorig jaar af naar de Sezoens en wonnen er met sprekend gemak. Opletten ook voor Johan Gitsels en Walter op ’t Roodt in de Porsche 911. De voormalige copiloot van Freddy Loix bewees met een podiumplaats in de afgelopen Sezoens regularity dat hij de knepen van het Regularity rijden snel onder de knie had.

Tenslotte nog vermelden dat er een ware “regularity” vedette aan de start staat. Met Eric en Dominique Van Peer (BMW 2002 Tii) hebben we een ware Europese topper te gast. Van Peer is meervoudig winnaar van o.a. de prestigieuze “Neige et Glace”. Benieuwd hoe hij zich verhoudt in een regionale wedstrijd.

De regularity deelnemers rijden hun proeven (RT’s) voor de rally deelnemers. De eerste wagen zal om 8u30 starten en krijgt dan het roadbook overhandigd. Omstreeks 17u00 wordt de aankomst voorzien.

VAS News
(foto w.bouchez: Regerend kampioenen Van den Bogerd en Nuyts)

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
VAS Monteberg: inschrijvingen zijn geopend
Rally: Vincent Verschueren à la carte met Skoda Fabia Rally2
Voorstelling Anthony Vandenbussche: “We rijden puur voor het plezier.”