Home > Circuit > Kennen we dit weekend de winnaar van de Blancpain GT Sports Club?

Kennen we dit weekend de winnaar van de Blancpain GT Sports Club?

Dit weekend komen de wagens van de Blancpain GT Sports Club weer in actie op de Hungaroring in Hongarije. De race kan beslissend zijn voor het kampioenschap, daar de huidige leider Anthony Pons (#72 AKKA ASP Mercedes AMG-GT3) 46 punten voor staat op dichtste achtervolger Karim Ojjeh (#2 BMW M6 GT3). Indien Pons in Hongarije meer dan 33 punten haalt, mag hij de eerste plaats in de GT Sports Club nog voor de laatste race in Barcelona al op zijn naam schrijven.

Vier fabrikanten nemen deel aan de vijfde race van het kampioenschap: Mercedes, BMW, Lamborghini en Ferrari. Die laatste schakelt met zeven bolides het meeste deelnemers in, waaronder onze landgenoot Patrick van Glabeke in de #488 AF Corse Ferrari 488 GT3 die in Spa een podiumplaats kon versieren.

In de categorie voor gentlemen drivers is nog niet besloten wie het kampioenschap zal winnen. Landgenoot Louis-Philippe Soenen is een van de kanshebbers voor de eindzege in de Iron Cup met de #50 AF Corse Ferrari 488 GT3.

De race begint op zondag 27 augustus om 10u45 en is live te volgen op de GT World YouTube channel.

Foto: Blancpain GT Sports Club

You may also like
Blancpain GT Sports Club: Eerste zege voor Patrick Van Glabeke
Ojjeh aan het feest in GT Sports Club
SRT zet opmars in European GT4 Series voort
Cordoni snelst in kwalificatierace Blancpain GT Sports Club