Home > #Hoofdnieuws > Winst voor DVB in Eleven Sports 24 Hours of Zolder

Winst voor DVB in Eleven Sports 24 Hours of Zolder

Om 16u00 kenden we de winnaar van de Eleven Sports 24 Hours of Zolder. De #2 Norma M20 FC van DVB Racing reed met het team Thiers H.-Thiers F.-Van Hooydonck-Magnus-Corten een wedstrijd zonder fouten. Gilles Magnus is op zijn 17e de jongste winnaar van de 24 Uur van Zolder. Daarnaast is het de eerste keer dat de winst naar een prototype gaat.

Prototypes

De prototypes deden het goed in deze editie van de 24 Uur. De drie deelnemende Norma’s stonden allemaal op het algemeen podium, met na de winnende #2 de #333 van McDonald’s Racing. De derde plaats was voor de #1 Norma van Deldiche. In de top 6 staan maar liefst vijf prototypes.

GT-wagens

Op de eerste plaats bij de GT-wagens en op de vijfde plaats algemeen staat de #8 MExT Porsche 991 van onder andere Dries Vanthoor en Kris & Koen Wauters. De #99 Porsche van Belgium Racing van Marc Goossens finishte op een eervolle zevende plaats. Het team kwam op spectaculaire wijze terug na enkele problemen bij het aanvangen van de race. Onmiddellijk daarna op de achtste plaats staat Bert Redant met zijn #4 EMG Porsche.

Een vermeldenswaardige prestatie is voor de #981 Cayman GT4 van PG Motorsport. Het team finishte op de tiende plaats in het algemeen klassement.

Toerismewagens

Na een loodzware 24 Uur is de #16 BMW M235i van Carrosserie Vannerum de eerste toerismewagen geworden met bovendien een knappe elfde plaats in het algemeen klassement. De #245 MSE BMW was de tweede beste toerismewagen, gevolgd door de #238 Lievens-Baelus BMW op de zestiende plaats algemeen.

Foto: Evers Media

You may also like
Best of 2022: door de lens van Joachim Cieters
Zolder 24: actie op zondagvoormiddag door de lens van Roel Ramaekers en Joachim Cieters
Zolder 24: het vallen van de duisternis door de lens van onze fotografen
In een notendop: DTM, WTCR, GT World, GT4 European Series, TCR Europe