Home > #Hoofdnieuws > Drie vragen aan Marc Goossens

Drie vragen aan Marc Goossens

Marc Goossens won de laatste twee edities van de 24 Uur van Zolder. In het totaal heeft hij nu zes ereplaatsen verzameld in de meest prestigieuze race van de Belcar. Enkel Anthony Kumpen doet even goed, met ook zes overwinningen op zijn naam. We spraken met Marc Goossens:

Zijn je zinnen gezet op het verbreken van het record?

“Ik ga sowieso voor de overwinning, maar ik ben niet echt bezig met het al dan niet verbreken van het record. Ik hoop elk jaar op winst. Dylan Derdaele heeft hier al vier keer gewonnen, als hij zo blijft verder doen, kan hij volgens mij nog ver geraken. We mogen niet vergeten dat hij nog jong is en hopelijk nog vele jaren zal racen. Hij kan zeker mijn record nog verbreken.”

Hoe zit het met de rivaliteit tussen jou en Anthony?

“Anthony en ik hebben een verschillende aanpak, maar we willen wel allebei winnen. Dat zorgt ervoor dat er natuurlijk rivaliteit is, dat is normaal denk ik. Maar op persoonlijk vlak bestaat onze band uit heel veel wederzijds respect. Het is mooi wat hij doet, hij heeft een mooie carrière uitgebouwd in de autosport, terwijl hij ook een business runt. Bij mij is racen mijn fulltime job, dus chapeau voor hem.”

Hoe schat je de race in?

“Een factor die de 24 Uur van Zolder bemoeilijkt, is het verschil in professionaliteit tussen de teams. De helft van de wagens finisht niet, en veel teams werken op een andere manier dan wij. Het verschil is dat zij graag willen deelnemen, en wij graag willen winnen. Maar wij focussen ons vooral op de race en zorgen ervoor dat we zelf geen fouten maken. De 24 Uur van Zolder is een van de moeilijkste races, door het circuit. Er zijn grote snelheidsverschillen, en de vele bochten belasten het materiaal.”

Foto:Patrick Davin

You may also like
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
Belcar 2023: met AC Motorsport
Bert Longin krijgt Zolder Legend Trophy
Best of 2022: door de lens van Joachim Cieters