Home > #Hoofdnieuws > Lamborghini primus in eerste kwalificatie

Lamborghini primus in eerste kwalificatie

De eerste kwalificatiesessie van de Eleven Sports 24 Hours of Zolder is zonder veel problemen verlopen. De snelste tijd in de strijd om een plaatsje in de top 10 staat voorlopig op naam van de Chrisal Leipert Lamborghini, in een tijd van 1.32.548, gevolgd door de drie Norma M20 FC, met in volgorde Deldiche, voor McDonald’s en DVB RACING. De onderlinge verschillen zijn door de normtijd uiteraard miniem. Nog binnen dezelfde tiende van een seconde vinden we de Zwitserse T2 Racing Ligier. Van die vijf wagens kunnen we quasi zeker zijn dat de top 10 superpole vannacht halen, de resterende plaatsen zijn minder zeker.

Bij de tien bolides die volgen, vinden we niet enkel alle zeven Porsche 991, maar ook de Wolf van de familie Pampel, de Domec RXC en de BMW M2 V8.

Achter hen is de Saker van VGL Racing ‘best of the rest’, voor een trio BMW M3; met Tischner, Comparex en Hamofa. De snelste M235i is die van huisrijder Gregory Eyckmans, terwijl de Team van der Horst BMW 325i de beste productiewagen is.

Noteren we dat de BMW met startnummer 210 (Hofor) en 300 (VDW) niet gereden hebben en dat enkele andere wagens zoals de #44 Wolf, de Mustang van Tom Boonen en de Mazda MX-5 enkele kleine problemen kenden.