Home > #Hoofdnieuws > Wordt het een strijd PK Carsport – Belgium Racing?

Wordt het een strijd PK Carsport – Belgium Racing?

De ELEVEN SPORTS 24 HOURS OF ZOLDER blijven een vaste afspraak in de agenda van de Belgische autosportfan. Volgend weekend is het dus weer feest op de Limburgse omloop, die nu al sinds 1977 de kans geeft aan heel wat amateurrijders om zich met de Belgische, maar ook internationale, autosporttop te meten. Het kwartet Anthony Kumpen, Bert Longin, Stienes Longin en Frank Beliën zal ook van de partij zijn en dat met een bolide die al 17 maal de zege wist binnen te halen: de Porsche 911. In 2010 wonnen Longin Jr., Kumpen en Beliën de wedstrijd al eens in een Porsche 911, naast hun talloze andere overwinningen in de Limburgse klassieker en het doel is dan ook duidelijk, de zege van 2010, nu met Stienes Longin, nog eens overdoen.

Afgelopen donderdag was er de laatste oefengalop voor de 24-uursrace in Zolder, en terwijl Anthony Kumpen al richting Mid-Ohio vertrokken was, werkten de drie andere toppers in het PK Carsport team de laatste voorbereidingen af. En omdat jeugdig enthousiasme aanstekelijk werkt, viel de “wat een wagen”, van Stienes Longin meteen op.

De Porsche

Dat kan je wel zeggen”, beaamt vader Bert. “Deze gloednieuwe 4 liter Porsche 911 GT3 Cup is het neusje van de zalm van de sportwagenbouwer in Weissach en de auto is ontwikkeld om te winnen. Daarom opteren wij ook voor deze wagen. Bovendien hebben we de steun van André Van Hoof, de man achter Speedlover, een ware Porsche-specialist. Als ik zeg dat zij al jaren deelnemen aan de hoog aangeschreven Mobil Super Cup, de merkencompetitie in het voorprogramma van de F1, dan spreekt dat voor zich zeker? Wij willen Porsche zonder meer die 18de zege in Zolder schenken!

Het team

12 zeges tellen de vier heren samen al: zes voor Kumpen, vijf voor Longin Jr. en één voor Frank Beliën. Die laatste heeft er vertrouwen in: “Wat we in het verleden al voor elkaar brachten, moet nu ook kunnen. We kennen elkaar door en door, zijn op elkaar ingespeeld en dat moet dus de goede cocktail zijn om van 12 naar 16 zeges te gaan… Ook PK Carsport heeft alles om weer eens vooraan te eindigen.

Charity

Anthony Kumpen legt uit hoe we ons steentje kunnen bijdragen voor SOS Thibaut: “Op donderdag 17 augustus, tussen 17u30 en 20u00 heeft iedereen de mogelijkheid om te karten op het Kartcircuit Zolder ten voordele van vzw “SOS Thibaut” in aanwezigheid van Anthony Kumpen, Bert Longin en Stienes Longin. Zowel Anthony, Bert als Stienes zullen enkele kartsessies meerijden, zodat u ook eens kan racen tegen piloten die aan de bekende race deelnemen. Deelnemen aan een kart sessie kan aan 15€ per sessie. Daarnaast bieden we ook wat hapjes en drankjes waarvan de opbrengst ook integraal naar vzw “SOS Thibaut” gaat.”