Home > #Hoofdnieuws > Talent in Zolder: Christoff Corten

Talent in Zolder: Christoff Corten

We kennen allemaal Marc Goossens, Bert Longin of Steve Vanbellingen, maar wie zijn al die andere, vaak jonge rijders, die mee de charme van de 24 Uur van Zolder uitmaken? Wij spraken met enkele van hen, en vandaag leert u wat bij over Christoff Corten in deze reeks die nog tot de start van de 24 Uur doorgaat!

Christoff Corten maakt zich op voor zijn deelname aan de topwedstrijd van het Belcar Endurance Championship, de ELEVEN SPORT 24 HOURS OF ZOLDER 2017. De Brabander doet dat met de prototype Norma M20 FC van Scuderia Monza by DVB RACING in het gezelschap van ex-F1-testrijder Jeffrey Van Hooydonk, voormalig Blancpain Endurance kampioen Wolfgang Reip en de broers Hans en Frank Thiers, en die laatste is toch ook al tweevoudig winnaar van wat wel eens de zwaarste uithoudingsrace van de wereld wordt genoemd. Christoff Corten wil dan ook een gooi doen naar zijn eerste zege, nadat hij eerder in zijn carrière al erg mooie dingen liet zien in de Limburgse klassieker.

Christoff Corten kende tijdens de wedstrijd in juli van het Belcar Endurance Championship een weekend in mineur in de PK Carsport Wolf GB08, maar die tegenvaller is al even vergeten. Corten stoomt zich nu klaar voor dé Vlaamse race van het jaar, de ELEVEN SPORT 24 HOURS OF ZOLDER, een wedstrijd waarin de langeafstandsspecialist afgelopen jaar vierde algemeen – samen met onder meer Frank Thiers – werd en als derde in de GT-klasse over de meet kwam. Dit jaar verandert Corten het geweer van schouder en opteert hij voor een prototype, in plaats van een Porsche 911. Waarom?

Corten: “Ik denk dat de open sportwagens echt wel klaar zijn om voor het eerst te winnen in een 24-uursrace als deze. Vorig jaar was de Zwitserse Ligier er al niet meer ver van af, met een derde plek, terwijl de auto van Deldiche, een soortgelijke bolide als waar ik deze editie mee race, vooraan lag tot een ongeval een einde maakte aan hun zegekansen. Ik geloof dus in de Norma M20 FC en ben erg benieuwd om met de wagen kennis te maken. De CN prototypes zijn bovendien erg aangenaam om mee te racen en zo open rijden, het blijft toch erg speciaal. Ik kijk er alvast erg naar uit…

Corten zal alvast niet kunnen zeggen dat het aan de teamgenoten of de équipe gelegen zal hebben. Voor zijn eerste ‘open’ deelname aan de 24-uurswedstrijd in Zolder krijgt hij meteen goed gezelschap. Wie is wie in zijn team?

Corten: “Laten we beginnen met de broers Hans en Frank Thiers, die ondertussen toch al heel wat naam hebben gemaakt. Frank, aan zijn 26ste deelname toe, won al tweemaal de wedstrijd en in juli stonden ze nog op het hoofdpodium van de Belcar Endurance, na winst tijdens de Zolder Superprix. Ze deden dat uiteraard niet alleen, maar met Jeffrey van Hooydonk, die goed 10 jaar geleden al van de F1 mocht proeven, in een Midland, de ex-Jordan F1. Daarnaast heeft Jeffrey door de jaren heen ervaring opgebouwd in de prototypes in Le Mans, GT’s in Spa en won hij diverse malen in het Belcar Endurance Championship. Last but not least is er Wolfgang Reip, mijn Brusselse teamgenoot. Hij werd in een Nissan GT-R in 2015 nog kampioen in de Blancpain Endurance en won ook al de 12 Uur van Bathurst. Ik zit dus niet in goed, maar in schitterend gezelschap en zal van die kerels erg veel kunnen leren.”

De bloedrode Norma M20 FC wordt gerund door Scuderia Monza by DVB RACING, een team dat ook al een mooi palmares bijeen heeft geracet. Hoe dan ook, Christoff Corten en zijn partners, waaronder TOTAL, zijn klaar voor een ijzersterke editie van de ELEVEN SPORT 24 HOURS OF ZOLDER.