Home > VAS > Rallycross > VAS Rallycross naar 2de seizoenshelft

VAS Rallycross naar 2de seizoenshelft

De regionale rallycross gaat met de komende wedstrijd op Glosso de eindfase van het kampioenschap in. Er wordt op 13 augustus nog gereden op Arendonk, daarna gaat het nog tweemaal (in september en in oktober) naar de Duivelsberg. Nog drie races, en nog één schrapresultaat dat dient te worden verrekend. En dan kennen we de kampioenen van 2017. Waar het met het kampioenschap naartoe gaat is ondertussen stilaan duidelijk aan het worden.

Klasse C (Promotie): maakt Maeyninckx het af?

In de Promo klasse staat er dit seizoen absoluut geen maat op de jonge Yorick Maeyninckx in de Opel Kadett. De jonge knaap uit Poederlee rijdt zowat iedereen op een hoopje. De afgelopen wedstrijd gaf hij op het snelle Duivelsbergcircuit in Maasmechelen opnieuw iedereen het nakijken, al stnodn hij voor één keer niet op de pole in de A- finale. Die eer was toen voor Kim Valgaeren in de Volkswagen Golf. Toch was het weeral Maeynickx die met de volle buit aan de haal te gaan. Dat hij de titel zal binnenhalen lijkt momenteel zo goed als zeker. Met 77 punten staat Yorick Maeyninckx stevig aan de leiding van de pormotieklasse. Achtervolgers Danny Kunnen  (Toyota Corolla) met  51 punten en de Nederlander Bram Schepens (Peugeot 106) met 46 punten, moeten al tellen op een drastische ommekeer in de situatie willen zij dit seizoen nog een kans maken.

Klasse B (+1600cc): wie van de drie?

Bij de zware jongens uit Regionaal B zit de strijd tussen Jonas Kemps in de BMW E36 en uitdagers Davy Leysen (BMW M5) en Jan Driesen (BMW Compact) er goed in. Kemps kent ondertussen het klappen van de zweep. De meervoudig VAS kampioen in de klasse B (opeenvolgende titels van 2014 tot en met 2016) strijdt ondertussen voor zijn 4de opeenvolgende kampioenenkroon! En dus weet hij als geen ander hoe je een kampioenschap kan rond maken. Met 68 punten heeft hij een zeer kleine voorsprong op zijn kompanen Driesen en Leysen, die elk 63 punten tellen. Zij zijn nu aan zet, want veel tijd en veel marge voor fouten rest er niet meer. Spannend dus!

Klasse A (-1600cc): zien we opnieuw Van Nunspeet?

In de Regionale A leek er even geen maat te staan op Steven Van Nunspeet. De Zutendalenaar in de snelle Honda Civic zette zijn reeks van zeges (een successcore van 100%!) gewoon door in het nieuwe seizoen. Tot de pechduivel (verscholen in de versnellingsbak) tot tweemaal toesloeg. Met 64 punten staat Van Nunspeet hoedanook nog steeds aan kop van de tussenstand maar helemaal veilig in de haven is hij nog niet. Benny Demandt (Honda Civic) klampt aan met 58 punten, en ook Jon Remans (Honda Civic) blijft met 48 punten binnen schootsbereik. Het is dan ook afwachten of één van deze concurrenten zijn slag kan slaan, of dat we opnieuw een verrassingswinnaar krijgen, zoals de vorige wedstrijd dat met Raf Maes het geval was in Maasmechelen. Het laatste woord is dan ook nog niet gezegd in klasse A

Op zondag 13 augustus starten de rijders om 9u15 met hun training, om 11.15u gaat de eerste reeks van start en de finales worden afgehandeld vanaf 16u30. Het Glosso circuit bereik je via de E34 Antwerpen – Eindhoven, afrit 25 richting Oud-Turnhout. Vanaf dan volg je de bewegwijzering naar het circuit. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. De parking is vlakbij het circuit.

(vas pers/foto: p.grijmans)

 

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
VAS Monteberg: inschrijvingen zijn geopend
Rally: Vincent Verschueren à la carte met Skoda Fabia Rally2
Voorstelling Anthony Vandenbussche: “We rijden puur voor het plezier.”