Home > #Hoofdnieuws > Zalige Zolder Historic Grand Prix

Zalige Zolder Historic Grand Prix

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

We noteerden redelijk wat publiek tijdens de Zolder Historic Grand Prix. Die vlag dekt niet langer het grote FIA Historic geweld maar mikt nu veel meer op de echte, jan-met-de-pet oldtimer liefhebber terwijl het evenement duidelijk meer familie-georiƫnteerd is.

Slechts 6 races stonden op het programma. Gust Van Haelst haalde in zijn Mazda RX2 een driedubbele zege in de Belgian Historic Cup terwijl de winst in de Belgian Youngtimer Cup driemaal ging naar Luc Moortgat en de Porsche 911.
De rest van het programma werd gevuld met gesmaakte demo-ritten, van o.a. de Ferrari F1 wagens van Modena Motorsport. Een initiatief van Uwe Meisner, beheer de F1 wagens voor uw klanten, die dan enkel, helm in de tas, zich moeten bekommeren om het rijden van de rondjes. Hemels, het V12 gezang van de Italiaanse bolides. Maar er waren ook leuke demoritten van de Historic Monoposto, de Classic Bikes en een leuke Concours d’elegance, met o.a. een zeldzame Ferrari 166 Inter uit 1949, die terecht een beker kreeg.

En voor het overige was het genieten, fun in een aardig zomerzonnetje.

Geslaagd, zonder meer!

[/et_pb_text][et_pb_gallery admin_label=”Galerij” gallery_ids=”6424,6425,6426,6427,6428,6429,6430,6431,6432″ fullwidth=”on” orientation=”landscape” show_title_and_caption=”on” show_pagination=”on” background_layout=”light” auto=”on” auto_speed=”3000″ hover_overlay_color=”rgba(255,255,255,0.9)” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_gallery][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
Belcar 2023: met AC Motorsport
Bert Longin krijgt Zolder Legend Trophy