Home > #Hoofdnieuws > Kristoffersson wint in Canada, De Ridder tweede in RX2

Kristoffersson wint in Canada, De Ridder tweede in RX2

De Zweed Johan Kristoffersson won met zijn VW Polo in Canada de achtste manche van het WK Rallycross, zijn vierde overwinning reeds dit seizoen. Volkswagen was opnieuw oppermachtig in Trois Rivières en Petter Solberg maakte het feest compleet met een tweede plek voor de Fransman Sébastien Loeb (Peugeot).  Na vernoemd trio was het de Zweed Kevin Eriksson die met zijn Ford Fiesta van MJP Racing als vierde eindigde voor de Fin Toomas Heikkinen (Audi / EKS). Loebs teamgenoot Timmy Hansen moest net over halfweg opgeven met zijn Peugeot 208. Kristoffersson heerste alweer in Canada en was ook de beste na de vier heats, won dan ook nog eens zijn halve finale en scoort daarmee alweer het maximum aantal punten (30) dat er te rapen valt. Kristoffersson heeft nu 211 punten en heeft 35 punten voorsprong op Solberg en liefst 53 op zijn landgenoot Mattias Ekström, die in Canada niet verder kwam dan de halve finale.

RX2: De Ridder schitterend tweede
In Trois Rivières was er met Guillaume De Ridder één landgenoot aan het werk in de supportklasse RX2. De Ridder begon op zaterdag  erg goed aan zijn weekend met een mooie tweede tijd in de eerste reeks. Regen was vaak een spelbreker en ook De Ridder werd daar in de volgende heat slachtoffer van. Maar via een derde tijd in reeks drie kon de Belg toch een plek opeisen in de halve finale waar hij derde eindigde, net voldoende voor een plek in de finale. Daar lukte De Ridder een prima start en verdedigde hij met verve zijn tweede stek na de Fransman Cyril Raymond die in die finale weer ongenaakbaar was. De Ridder op twee dus, en daarmee blijft onze landgenoot netjes derde in de tussenstand. De Brit Dan Rooke, Raymonds naaste belager voor het kampioenschap, verslikte zich in een poging de tweede plek af te snoepen en diende zelfs op te geven. Rooke heeft nu een achterstand van 14 punten op Raymond.

De volgende WK-wedstrijd wordt verreden in het Franse Lohéac. Daar komen ook de RX2-rijders weer in actie, net als de Europese Supercar-rijders en de Super1600-rijders.

(foto’s FIA World Rallycross en MPAcreative (foto De Ridder))

You may also like
GSeries 2023: De Ridder kampioen, Vranckx derde
GSeries 2023: drie op een rij voor De Ridder, Vranckx op het podium
GSeries 2023: Vranckx en De Ridder domineren opnieuw
GSeries 2023: De Ridder en Vranckx op het podium