Home > #Hoofdnieuws > Bouffier op weg naar Poolse zege

Bouffier op weg naar Poolse zege

Met nog drie proeven te gaan in de bloedhete Rally Rzeszow in Polen lijkt Bouffier (Fiesta R5) definitief op weg naar de zege in deze ERC rally. Nadat hij gisteren nog de superstage won in de straten van Rzeszow, handelde hij deze morgen de eerste passages af op de proeven van Lubenia, Korczyna en Wysoka en zette twee besttijden neer. Kajetanowicz (Lotos Fiesta R5) lijkt ondertussen genoegen te nemen met de tweede plaats en belangrijke punten voor het kampioenschap, want puntenleider Magelhaes zit met de Fabia pas op een 10de plek, en dat laat alle voordeel aan de Pool. Daarna volgt een heel peloton aan Fabia R5’s want Marijan Griebel staat voorlopig derde en is de leider van de Juniors Under 28. De Pool Grzegorz Grzyb schittert op een 4de plaats en het Franse talent Michel Sylvain (2de in U28) vervolledigt de top-5.

Ostberg: “Ik ben de hele tijd bang. Ik wil niet meer rijden in deze wagen.”

Jari Huttunen (Opel Adam R2) leidt nog steeds de Juniors Under 27, nu voor de Poolse thuisrijder Aleks Zawada (Opel Adam R2). Noteren we dat we hier onze landgenoot Sebastien Bedoret kwijtspeelden, die vanmorgen stil viel op de openingsproef met zijn Peugeot 208 R2. En na de proef op Korczyna stopte ook WRC-ster Mads Ostberg ermee. “Ik heb schrik omwille van wat er gisteren gebeurde”, vertelde Mads [n.v.d.r.: zijn servosturing viel weg op een asfaltproef]. “Ik voel geen vertrouwen in de wagen. Het zijn snelle proeven, de bomen staan dicht bij het parcours…Ik ben de hele tijd bang want als de servo hier wegvalt… Ik wil niet meer rijden in deze wagen!” Op KP7 gooide hij de handdoek in de ring.

Vanmiddag wordt de lus Lubenia, Korczyna en Wysoka opnieuw verreden maar Bouffier lijkt de teugels stevig in handen te houden. Hij is wellicht op weg naar zijn 5de zege in deze Rally Reszsow…want Bouffier (en dat weten wellicht niet veel mensen) is inderdaad viervoudig Pools kampioen (2007-2008-2009-2015) en kent de baantjes in Zuid-Polen goed!

(foto: fiaerc/beelden: fiaerc – youtube)

 

Dit is hoe Ostberg gisteren moest vechten zonder servosturing

 

 

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50