Home > #Hoofdnieuws > Grote namen bij Belgium Racing in Zolder

Grote namen bij Belgium Racing in Zolder

We zijn twee weken verwijderd van de hoogmis binnen het Belcar Endurance Championship; Nl. de 24 Hours of Zolder en Belgium Racing doet een voorlopige troepenschouwing. De viervoudige winnaar komt traditioneel met twee Porsches afgezakt naar de Limburgse klassieker. Niet voor een gezondheidswandeling, maar voor een vijfde zege op rij.

Op de nagelnieuwe Porsche 991 Cup # 99 zien we met Dylan Derdaele en Kenneth Heyer twee namen die telkens samen de vier zeges mochten vieren. Ditmaal krijgt het duo versterking van Marc Goossens, Louis Machiels en Peter Hoevenaars. Een schitterend kwintet dat moet trachten om het Limburgs team op het thuisfront een vijfde zege op rij te schenken.
De tweede wagen # 98, de Porsche 991 Cup waarmee Pedro Bonnet, Henk Haane en Glenn Van Parijs een gans seizoen zijn ingeschreven in Klasse 1 van de Belcar wordt voorlopig bemand door Jaap van Lagen, Pedro Bonnet en Glenn Van Parijs. Marc Goossens kan bij winst van de # 99 zijn zevende overwinning scoren en zodoende alleen recordhouder worden.

Belgium Racing wedt dus op twee paarden tegelijk. Enerzijds een vijfde zege op rij wat hen quasi onevenaarbaar maakt in de toekomst en anderzijds een hoge score in Klasse 1 voor de tweede wagen van het team wat vooral belangrijk is in de titelstrijd voor Pedro Bonnet, Glenn Van Parijs en Henk Haane. Henk is er deze keer niet bij, maar mag deze dubbele wedstrijd inbrengen als schrapresultaat. Het trio staat momenteel ex aequo op de 6de plaats algemeen in de tussenstand van het Belcar kampioenschap en 3de in Klasse 1 na No Speed Limit en MExT Racing.
Er zijn dubbele punten te verdienen. 200% dus met 50% na 6 uren, 50% na 12 uren en 100% aan de finish. Voor wagen # 99, die uitkomt in de gastklasse is dit van geen belang, maar voor wagen # 98 van levensgroot belang. Dus zullen de strategieën van beide wagens uiteen lopen.

“Het is altijd koffiedik kijken richting deze race tweemaal rond de klok en ieder jaar zeggen we dat het moelijker wordt om te winnen, maar reeds viermaal na elkaar bolden we als eerste over de meet waardoor we ook nu opnieuw zeer ambitieus aan de start komen. De teams met een proto krijgen alsmaar meer ervaring en de concurrentie in GT was nog nooit zo zwaar,” klinkt het bij Belgium Racing.

“We moeten trachten een zeer strak tempo aan te houden en te winnen in Klasse 1 of de Klasse GT. De prestaties van de proto’s hebben we niet in eigen handen. Het wordt opnieuw David tegen Goliath. De nieuwe 991 Cup is iets sneller en beschikt over meer koppel dan het vorige model en zoals steeds gaan we trachten om voeling te houden met de proto’s die ondermeer door hun intrinsieke snelheid en lager verbruik nog steeds in het voordeel zijn. Wij moeten het meer hebben van de betrouwbaarheid van Porsche. We hebben alle vertrouwen in de nieuwe wagen terwijl onze tweede wagen ook niet zal moeten onderdoen. We zitten bovendien opnieuw met een schitterende bemanning. Een voordeel dat we hebben met de nieuwe wagen is dat we de normtijd iets dichter kunnen benaderen zonder dat we ons daar hoeven zorgen over te maken, want we kunnen er niet onder. In race configuratie kunnen we overal voluit gaan zonder constant op de chrono te moeten kijken. In kwalificatie daarentegen kunnen we er uiteraard wel onder, maar daar zijn we momenteel niet mee bezig”.

“We kruipen opnieuw, en dit voor de vijfde maal op rij in de rol van underdog. De druk is opnieuw groot. Vorig seizoen was de druk nog groter, want toen presteerden we het om als enig team in de wereld een dergelijke lange race reeds voor de vierde maal op rij in winnende positie af te sluiten. Wie viermaal wint kan ook een vijfde keer zegevieren, maar het wordt zeer moeilijk”.