Home > WRC > Hyundai Motorsport gaat op zoek naar WRC star

Hyundai Motorsport gaat op zoek naar WRC star

Met het Hyundai Motorsport Driver development Program (HMDP) lanceert Hyundai Motorsport de zoektocht naar WRC star, ofwel rallytalent voor de toekomst. Hyundai is op zoek naar een rijder om hun team te vertegenwoordigen volgend jaar in het wereldkampioenschap rally. We kennen de winnaar eind dit jaar.

Zestien reeds geïdentificeerde kandidaten zijn uitgenodigd naar Alzenau in Duitsland voor de voorrondes in augustus. Slechts de helft daarvan zal in aanmerking komen voor de testen op tarmak en gravel in september. Uiteindelijk zal Hyundai Motorsport één winnaar overhouden die in 2018 met de nieuwe i20 R5 mag racen.

We zijn al enkele jaren bezig met onze aanwezigheid in rally te vergroten aan de hand van de succesvolle WRC- & Customer Racing programma’s. Het HMDP is een voorbeeld van onze toewijding aan de rallysport. We kijken ernaar uit om de toekomstige WRC star te vinden. Er is zo veel ruw talent, en wij willen helpen om hen om te vormen tot sterren”, zegt Hyundai Motorsport-baas Michel Nandan.

Foto © Hyundai Motorsport

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50