Home > #Hoofdnieuws > Lappi wint zijn eerste, Neuville WK-leider!

Lappi wint zijn eerste, Neuville WK-leider!

De 26-jarige Fin Esapekka Lappi heeft de eerste WK-rally in zijn nog jonge carrière gewonnen. De beloftevolle Lappi schonk Toyota bovendien een tweede seizoenzege, onverhoopt in het eerste seizoen in WRC van de Japanse constructeur. Onze landgenoot Thierry Neuville scoorde 11 punten in Finland en is nu ex-aequo WK-leider, uiteraard met Sébastien Ogier, die opgaf. Nooit eerder voerde een Belg het WK rally aan. Beide rijders hebben 160 punten.

Op de slotdag van de WK rally van Finland werd de stand vooraan nog wat overhoop gegooid. De jonge Brit Elfyn Evans rukte in zijn Ford Fiesta op van vier naar twee, ten voordele van Juho Hänninen, die wel zijn derde plaats veilig stelde en zo hadden we meteen twee Toyota Yaris op het podium. De ‘verliezer’ van de dag was een andere Fin, Ford-rijder Teemu Sunninen, die van twee naar vier zakte na een aanrijding tijdens de voorlaatste proef.

Hoe dan ook, de jonge rijders lieten zien dat er in WRC een nieuwe generatie aankomt, terwijl de Finnen met drie in de top 4 de buitenlanders weinig kruimels lieten, op uitzondering van Elfyn Evans uiteraard.

En Thierry Neuville dan? Die had een minder goede Hyundai, voor het eerst dit seizoen, maar toonde wel in welke mate hij een complete toprijder is geworden. Neuville werd zesde, pakte nog drie punten in de Powerstage en komt op gelijke hoogte van Sébastien Ogier in de WK-stand. Neuville telt wel een zege meer en is dus de feitelijke leider. Met de asfaltrally van Duitsland als volgende proef, van 17 tot 20 augustus, mogen we stilaan echt beginnen hopen…