Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend…

De autosport dit weekend…

Komend weekend wordt alle autosport bijna letterlijk op een zakdoek in onze contreien verreden. Naast de Eleven Sports 24 Hours of Zolder, is er in de Duitse Eiffel, amper een half uur van de Belgische grens de tiende van dertien WK rally’s. En In Zandvoort, op goed een uur van ons land maken DTM, het EK F3 en het EK GT4 een einde aan de zomerpauze.

Limburg mag dit weekend dan wel het centrum van de lokale autosport zijn, met de editie 2017 van de 24 Uur van Zolder, op wereldniveau wordt daar alvast niet gestreden. Dat gebeurt wel in de Eiffel waar de Deutschland Rally de eerste is van vier finalewedstrijden van het WRC waarin Thierry Neuville en Sébastien Ogier zullen uitmaken wie zich wereldkampioen rally 2017 mag noemen.

In Zandvoort herneemt dus het DTM, met Maxime Martin die zal trachten zijn vijfde plaats in het kampioenschap te verdedigen.

Noteren we dat er op de Nürburgring ook VLN, is, terwijl de Indycar op het ovaal van Pocono racet en de Japanse Super Formula in Motegi aan het werk is.