Home > Circuit > In een notendop: F2 en GP3 (Hongarije)

In een notendop: F2 en GP3 (Hongarije)

De randprogramma’s van het Hongaarse Grand Prix weekend werden deze ochtend afgerond.

In de GP3 zagen we een dominante zege van Giuliano Alesi, zoon van de geliefde “Jean” en ondertussen druk bezig om een naam voor zichzelf te maken. Poleman Tveter ging wijd, Alesi nam over en keek niet meer om. Het werd een Trident kwartetzege met Alesi voor Tveter, Jorg en Boccolacci. Russell (92 punten) blijft aan de leiding voor ART teamgenoten Aitken (83), Hubert (78) en Fukuzumi (72) Alesi volgt met (66)  punten en gaat voor aan Lorandi (63). Bij de teams leidt ART met een ruime marge voor Trident.

Een uitgesproken brave en incidentvrije race in de GP2 waar de Japanner Matsushita onbedreigd naar de zege ging, voor Rowland (DAMS) en De Vries (Rapax). In de tussenstand blijft Charles Leclerc (vandaag 4de) autoritair leider, voor Rowland en Markelov.

Ook de Porsche Supercup werkte zijn zondagse wedstrijd af en daar zagen we een overwinning van Ammermuller, voor de Deen Olsen en Lechner teamgenoot Cammish

(foto: W.Bouchez)