Home > #Hoofdnieuws > Spannende 24 Uur met nog vijf uur en een kwartier op de klok

Spannende 24 Uur met nog vijf uur en een kwartier op de klok

De slotfase van de 24 Uur van Spa komt eraan en Mercedes, Audi, Bentley en Porsche vechten nog voor de zege. Momenteel staat de #11 7 Porsche 991 GT3 R van Laurens Vanthoor aan de leiding. Waarschijnlijk zullen de pitstops bepalen wie wint en wie verliest. Tussen acht uur en nu is er echter al heel wat veranderd.

Christian Engelhart verloor de controle over het stuur van de #63 Lamborghini Huracan GT3 en belandde in het decor. De wagen van GRT kon niet meer verder. Engelhart was niet de enige pechvogel, ook landgenoot Nico Verdonck (Bentley #9) rijdt niet meer mee. Zijn wagen viel stil door motorproblemen. “Ik heb nog geprobeerd om de auto terug naar de pits te krijgen, maar tevergeefs. Jammer, want de snelheid was zeker op de afspraak.”

De #16 Black Falcon Mercedes (Kirchhöfer-Morley-Toril-Götz) en de #97 TF Sport Aston Martin (Al Harthy-Yoluc-Adam-Hankey) strijden voor de winst in de Pro Am-categorie.

In de Am-categorie staat Jacques Duyver steevast aan de leiding met de #888 Ferrari 488 GT3 van Kessel Racing. Na hem strijden Patrick Van Glabeke (#488 Ferrari) en Stef Van Campenhoudt (#36 BMW) voor de tweede en de derde plaats. Christian Kelders (#26 Audi) en Sarah Bovy (#67 Lamborghini) volgen op plaats vijf en zeven.

Foto © Facebook Laurens Vanthoor

You may also like
Uithouding: broers Vanthoor starten hun eigen podcast
DTM 2022: de eerste beelden van de testdag door de lens van Joachim Cieters
DTM Hockenheim: dinsdag en woensdag vinden de officiële testdagen plaats
Dubai 24: WRT feilloos door de nacht