Home > #Hoofdnieuws > Audi leidt spannende race bij ochtendgloren in Spa

Audi leidt spannende race bij ochtendgloren in Spa

De 69ste editie van de Total 24 Hours of Spa zal niet naar Ferrari gaan. De Ferrari 488 GT3 van onder meer Giancarlo Fisichella crashte deze nacht en zo zijn het Duitse merken BMW, Audi, Porsche en Mercedes, samen met Bentley die deze zege onderling betwisten. Voorlopig leidt Audi de race, maar met nog vijf wagens binnen dezelfde ronde kan de wedstrijd nog alle kanten uit. Eens te meer wordt bewezen dat dit soort races alvast niet saai en voorspelbaar zijn, in tegenstelling tot wat elders vandaag vertoond zal worden.

Polesitter Ferrari zal de 69ste editie van de 24 Uur van Spa dus niet winnen. Het laatste wapen in de strijd van het Italiaanse merk, de 488 GT3 #55 van Fisichella-Cioci-Calado, crashte door een afgebroken wiel in de Raidillon na een contact met de #90 AKKA-ASP Mercedes AMG GT3 van Raffaele Marciello, die uitgerekend zijn landgenoot Marco Cioci had aangetikt.

Vooraan blijft de wedstrijd erg onvoorspelbaar. De #1 Audi Sport Team WRT van onder meer DTM-rijder en tweevoudig winnaar in Spa, René Rast heeft een goede halve ronde bonus op onder meer de enig overgebleven Mercedes vooraan, maar ook BMW, Porsche (met Laurens Vanthoor), Bentley (Soulet) en zelfs Lamborghini spelen nog mee.

In de categorie Am is het nog steeds onze landgenoot Jacques Duyver die in zijn Ferrari leidt, terwijl in Pro/AM Mercedes vooraan post heeft gevat. De Total 24 Hours of Spa eindigt om 16u30.