Home > #Hoofdnieuws > Fisichella en Ferrari leiden in Spa

Fisichella en Ferrari leiden in Spa

De 69ste editie van de Total 24 Hours of Spa is op gang geschoten en de wedstrijd is voorlopig meer dan onderhoudend. Vooraan is Giancarlo Fisichella in zijn Ferrari 488 van kop af vertrokken en de Italiaanse ex-F1-rijder heeft na een uur race een kleine buffer op een groepje achtervolgers. Bij die achtervolgers vinden we onder meer onze landgenoten Laurens Vanthoor (Porsche), Fred Vervisch (Audi), Maxime Soulet (Bentley), Maxime Martin (BMW) en Dries Vanthoor (Audi). De sterke Belgen zit dus op één allemaal in de top 10.

Bij de eerste problemen noteerden we de #22 Nissan GT-R, die zwaar crashte op donderdag en de Lamborghini van ex-Le Mans Gt-winnaar Oliver Gavin.

In Pro/Am leidt de Aston Martin van Jonny Adams en in de klasse AM is onze landgenoot Jacques Duyver (Ferrari) de leider.

Nog belangrijk, het lijkt er op dat deze editie, in tegenstelling tot wat de weerberichten eerder aangaven, volledig droog zal blijven.