Home > #Hoofdnieuws > Total Spa 24: stemmen na de race

Total Spa 24: stemmen na de race

Pierre-Brice Mena, teambaas GPX Racing: “We hebben de 24 Uur van Spa gewonnen door erg weinig fouten te maken. We moesten in de beginfase weliswaar een drive through afwerken, maar nadien verliep alles vlot. Het team heeft een prachtige strategie uitgedokterd en de steun van Porsche en zijn fabrieksrijders heeft ons aan de overwinning geholpen. Een magisch moment!

Kevin Estre, #20 GPX Porsche, winnaar 24 Uur van Spa: “Ik heb gelukkig ’s nachts niet gereden. Daar ben ik blij mee, want er was gevaarlijke aquaplanning en slechte visibiliteit, het was echt overleven. Ook de bandenstrategie was moeilijk, omdat het weer wispelturig was. We reden vaak op de verkeerde banden.”

Michael Christensen, #20 GPX Porsche, winnaar 24 Uur van Spa: “In het begin kenden we een terugval, we kregen een penalty voor een foutje in de pitlane. We konden gelukkig nog terugkomen, het was moeilijk, maar we hebben het goed opgelost.”

Richard Lietz, #20 GPX Porsche, winnaar 24 Uur van Spa: “Ik wist pas vorige maand dat ik zou meerijden, dus voor mij is dit een spectaculaire zege. Ik kan de lach bijna niet van mijn gezicht krijgen. Eerst twijfelde ik om effectief mee te doen, maar ik heb er uiteraard geen spijt van. We hebben deze overwinning echt wel verdiend. Ik ben drie keer als tweede geëindigd in deze race, dus ik heb nu zoiets van ‘eindelijk!’”

Nick Tandy, #998 Rowe Porsche, tweede 24 Uur van Spa: “Ik weet nog altijd niet of ik deze nacht goed gereden heb of niet. We hebben een paar keer gegokt en daardoor kenden we een paar tegenslagen. We zijn daar elke keer van teruggekomen, maar uiteindelijk zijn we tegen een tegenstander gebotst van hetzelfde niveau. Zodra er een safety car kwam, wist ik dat Kevin eerst over de meet zou rijden. Ik gun het hem en Porsche natuurlijk, dus kan niet klagen.

Maro Engel, #4 Black Falcon Mercedes, derde 24 Uur van Spa: “We moesten rekening houden met het kampioenschap. Tijdens het duel met de #20 GPX die gewonnen heeft, zijn we de pits binnen gegaan. Dat was wel een bepalend moment. Toch was het nog steeds een goede race voor ons. We mogen trots zijn, want we hebben amper fouten gemaakt.”

Nicki Thiim, #97 Oman with TF Sport Aston Martin, winnaar in Pro-Am: “Het was een hele moeilijke race, Jezus wat was me dat! We moesten ten eerste starten vanaf de pits. Daarna deed het weer nog moeilijk, eerst droog dan heel nat… Het team heeft vooral op het kampioenschap gefocust. De strategie was dik in orde, dat is waarom we zoveel plaatsen goed konden maken.”

Sandy Mitchell, #78 Barwell Lamborghini, winnaar in Silver Cup: “Dit is een revanche! Vorig jaar misten we de Silvertitel net, dus ik had nog een eitje te pellen met de 24 Uur van Spa. De weersomstandigheden waren ongelofelijk slecht, maar we hebben gevochten en dus verdiend de Silver Cup gewonnen.”

Foto’s © Jens Mommens/Vincent Huybrechts

You may also like
Spa 24: impressie van de eerste testdag
E-Circuit: Barnicoat wint thriller op de Nürburgring
Wat doet Kévin Estre in corona-tijden?
GT World: GPX Racing kiest voor jong talent