Home > #Hoofdnieuws > Belgen delen in de klappen op Spa

Belgen delen in de klappen op Spa

Voorlopig in de 24 Uur van Spa leidt Fisichella (#55 Ferrari 488 GT3) de race. Frédéric Vervisch rijdt momenteel mee voor de winst en staat knap zesde in de #2 Audi R8 LMS. In de andere Belgische Audi van WRT verloopt het wat moeizamer, Dries Vanthoor (#5) stond aan de kant door technische problemen en is drie ronden kwijt.

Ook Laurens Vanthoor (#117) verloor tijd. De Porsche-rijder kreeg een stop & go van drie minuten aan de broek na een incident bij het inkomen van de pitlane. De Limburger probeert op dit moment terug te klimmen naar de top twintig. Maxime Martin (#99 BMW M6 GT3) mag een tweede zege vergeten door een gebroken draagarm.

Het positieve nieuws van de Belgen komt verder van Bentley-rijder Maxime Soulet (#8), die afhankelijk van de pitstopstrategie helemaal vooraan te vinden is. Ook Nico Verdonck zit nog in de kopgroep met de #9 Bentley Continental GT3 zonder incidenten.

In de Pro Am-categorie heeft voorlopig niemand de #97 Aston Martin V12 GT3 van de troon kunnen stoten. Onze landgenoot Jacques Duyver rijdt met de #888 Ferrari aan de leiding in de AM-categorie.

Foto © SRO

You may also like
Best of 2022: door de lens van Joachim Cieters
Uithouding: broers Vanthoor starten hun eigen podcast
Ring 24: het laatste uur door de lens van Joachim Cieters
In een notendop: TCR Europe – ADAC GT – GT Open – GT Cup Open