Home > Circuit > Eenzitter > Norris en Habsburg winnen eerste twee races van EK F3

Norris en Habsburg winnen eerste twee races van EK F3

In race 1 van het Europees kampioenschap Formule 3 heeft de Brit Lando Norris (Carlin) gewonnen. De juniorrijder van McLaren deed het na een dominante prestatie beter dan de Rus Nikita Mazepin (Hitech) en Maximilian Günther (Prema). In een spectaculaire race kwam het in de eerste ronde tot een aanrijding tussen Jake Hughes (Hitech) en Callum Ilott (Prema).

De tweede race van het Europees kampioenschap verliep ook niet zonder incidenten. De winnaar van de eerste race Lando Norris viel uit na contact met de juniorrijder Zhou Guanyu (Prema). De overwinning was voor de eerste keer dit seizoen voor Ferdinand Habsburg. Hij hield ongeveer twee seconden over op Joel Eriksson die terugkwam van op de twaalfde startplaats.

Morgen om 12u40 begint race 3 van het Europees kampioenschap F3.

Foto © Facebook Lando Norris

You may also like
FIA WEC Sebring: een vooruitblik op Hypercar – deel 1 met Toyota, Peugeot en Glickenhaus
In een notendop: F2 – F3
Nieuwe wandeling langs Circuit de Spa-Francorchamps
Bahrein: de timing van het eerste weekend