Home > #Hoofdnieuws > In een notendop: Grand Prix Hongarije F1-F2-GP3

In een notendop: Grand Prix Hongarije F1-F2-GP3

Stoffel Vandoorne haalde nog een 8ste en een 10de positie in de vrije sessies van deze vrijdag. En dat was verrassend aangezien de Honda verre van gezond klonk sedert de ochtendsessie. Een vreemd geluid was dan ook wat de 2de sessie van Stoffel beeindigde, en de ingenieurs konden de reden niet onmiddellijk achterhalen. Niet onmiddellijk geruststellend voor het vervolg op zaterdag.

Daniel Ricciardo plaatste de Red Bull tweemaal op de eerste positie in de beide vrijdagsessies, Ferrari en Mercedes volgden in beide gelegenheden; eerst Raikkonen en Hamilton, dan Vettel en Bottas.

Oliver Rowland haalde de pole voor race1 van de F2 en dat was een verrassing. Charles Leclerc leek op weg naar een 7de pole maar na afloop werd vastgesteld dat zijn Prema Dallara een niet conform differentieel had. Hij werd dus uitgesloten uit de kwalificatie. Hij start morgen, zonder tijd, als laatste.

In de GP3 was George Russell (ART) de beste in de vrije trainingsritten. Hij was sneller dan Raoul Hyman (Campos) en Nirei Fukuzumi (ART)

 

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?