Home > #Hoofdnieuws > Calado verrassend op de pole, Vervisch op drie

Calado verrassend op de pole, Vervisch op drie

James Calado heeft de snelste ronde gereden in de Super Pole. Hij reed met de #55 Ferrari 488 van Kaspersky de piste rond in 2’17.390.

“Tijdens de warm-up heb ik met nieuw rubber een tijd neergezet die niet goed genoeg was voor de pole positie. Ik had wat verkeer maar voelde vooral dat er niet genoeg grip was. De pole positie is dus een verrassing. Na een minder seizoen zijn we, met een nieuw chassis hier in Spa, gemotiveerd als nooit tevoren om hier te winnen”, aldus Calado.

Iets trager (2’17.447) was Mirko Bortolotti in de #63 Lamborghini Huracan GT3 voor GRT. Landgenoot Frédéric Vervisch start morgen op de derde plaats met 2’17.630 in de #2 Audi R8 LMS. Ook Laurens Vanthoor deed het goed met de #117 Porsche 991 GT3 R, hij mag morgen vertrekken van op plaats vier.

Opvallend is de vijfde plaats van de enige Pro Am-wagen in de Super Pole. Jonny Adam wist een sterke tijd neer te zetten met de #97 Aston Martin V12 GT3 voor Oman Racing Team. Nadien bleek echter dat het team de Brit te laat naar buiten had gestuurd. Adam verliest zijn snelste rondetijd en valt enkele plaatsen terug.

Hier zijn alle Belgen op een rijtje:

Rank # Rijder Team Wagen
3 2 Frédéric Vervisch Audi Sport Team WRT Audi R8 LMS
4 117 Laurens Vanthoor Team75 Bernhard Porsche 911 GT3 R
11 99 Maxime Martin Rowe Racing BMW M6 GT3
14 8 Maxime Soulet M-Sport Bentley Continental GT3
16 9 Nico Verdonck Team ABT Bentley Continental GT3

Morgen om 16u30 start de 69e editie van de 24 Uur van Spa.

Foto © SRO/VSA

You may also like
Belcar 2023: met AC Motorsport
FIA WEC 2023: WRT, Sarah Bovy en Ulysse De Pauw tekenen present
FIA WEC 2023: Ferrari kondigt rijders aan, Antonio Giovinazzi maakt debuut
Dakar 2023: Chicherit wint, Sainz verliest leiding