Home > Circuit > Lausitzring stopt met competitie

Lausitzring stopt met competitie

De EuroSpeedway Lausitz, of Lausitzring, wordt eigendom van Dekra en stop eind dit jaar met alle competitie gerelateerde evenementen. De omloop wordt een testpiste voor autonome voertuigen. De omloop in voormalig Oost-Duitsland opende de deuren in 2000 en viel op door zijn groot oval met binnenpiste. Onder meer de Belcar reed er in 2006 met een zege van de groene Corvette van Longin-Kumpen voor het exemplaar van SRT (Foto).

Onder meer de Champ Car was er verder te gast, naast talloze DTM-wedstrijden, het WK Superbike of andere gemotoriseerde evenementen. Vergeten we ook niet dat de Italiaan Michele Alboreto er tijdens testen met Audi het leven liet en Alex Zanardi er in een vreselijke crash zijn beide benen verloor.