Home > Circuit > Het weekend van Ward Sluys

Het weekend van Ward Sluys

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Het voorbije weekend werd op Circuit Zolder tijdens de Zolder Superprix, de vierde manche van de Benelux Supercar Challenge verreden. Tot de topfavorieten in het kampioenschap behoort Aalstenaar Ward Sluys, die samen met de Nederlander Bas Schouten in een BMW M4 Silhouette van het Nederlandse topteam JR Motorsport racet. Sluys is voormalig kampioen in de Benelux Supercar Challenge. In Zolder kende de Aalstenaar een weekend met twee snelheden, want op zaterdag gooide een klein technisch euvel roet in het eten, terwijl op zondag er geen maat stond op de schitterende Pro Diaxo BMW M4 Silhouette. Op die manier blijft Ward Sluys in de running voor een tweede titel in de topklasse van de Benelux Supercar Challenge. Zoals al eerder vermeld draait de Benelux Supercar Challenge dit seizoen uit op een schitterend duel tussen BMW en Porsche, twee van de meest roemruchte merken in de autosportgeschiedenis.

 

[/et_pb_text][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/07/ward-zolder-superprix-2.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Het werd dus een weekend met twee snelheden in Zolder, want op zaterdag startte het duo Sluys-Schouten wel van op de polepositie, maar een lekje maakte dat de auto al snel terug in de pitlane stond. Wat volgde was een indrukwekkende inhaalrace met een achtste plek in de GT-klasse als eindresultaat.

Ward Sluys: “Het probleem stelde op zich niet zoveel voor, maar je verliest toch al snel anderhalve ronde en ga die maar weer eens goedmaken… Het team leverde razendsnel werk in de pitlane en we konden weer de piste op en hebben vanaf dan alles of niets gespeeld. Het werd uiteraard wel geen zege, maar we scoorden nog de vier broodnodige punten van de achtste plek en dat kan op het einde van het seizoen steeds het verschil tussen winst of verlies betekenen.”

Bovendien had het duo al tweemaal de polepositie behaald en werd ook tot twee keer toe de snelste rondetijd in de wedstrijd neergezet wat nog eens vier punten extra oplevert. Maar een ding was zeker op zondag zou en moest het beter!

Dat lukt ook, want we reden van start tot finish aan de leiding zonde rook maar even bedreigd te worden”, doet Sluys verder het verhaal van de race. “Het was een foutloos parcours en dat maakt dat we nu, ondanks onze mindere score van zaterdag, nog 15 punten overhouden op onze dichtste belager, Roger Grouwels in zijn indrukwekkende Porsche 991.”

De Benelux Supercar Challenge rust niet echt tijdens de zomermaanden, want al op 5-6 augustus staat met de Gamma Race Day het drukst bezette event van de serie op de kalender!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]