Home > #Hoofdnieuws > De stand van zaken in Belcar Endurance

De stand van zaken in Belcar Endurance

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/07/belcar-za-2.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

We zijn na de Super Prix van afgelopen weekend halverwege in de Belcar Endurance, rekening houdende met de dubbele punten van de komende Eleven 24 Hours of Zolder. Vooraan in het klassement vinden we na drie wedstrijden Mc Donald’s Racing, dat gisteren de Norma MF20 als tweede over de meet zag komen. No Speed Limit en Convents Racing maken de voorlopige algemene top-3 compleet.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Rij”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

De puntentelling in de Belcar Endurance is behoorlijk complex, wat maakt dat we in het algemene klassement een mix van snellere en tragere wagens vooraan vinden. Mc Donald’s Racing dat de tweede race van het seizoen won, telt amper 4 punten meer dan No Speed Limit of de schitterende Porsche 991 van Coens-Bouvy-Van Dalen en 14 meer dan Convents Racing, met de BMW Clubsport Trophy. Ook Comparex Racing by EMG (69), MExT Racing (64) en Belgium Racing (64) spelen zeker nog mee voor de titel. De winnaars van gisteren, Scuderia Monza by DVB RACING gaven uiteraard op in de opener op Spa en tellen als 8ste in de stand 59 punten.

 

Het is logisch dat Mc Donald’s Racing met David Houthoofd/François Bouillon/Frederic Vervisch ook de klasse 2 aanvoert, wat ook geldt voor No Speed Limit (klasse 1) en Comparex Racing by EMG (klasse 4). In klasse 3 zijn het Marc Vannerum, Johan Vannerum en Jean-Luc Behets die de debatten voorlopig beheersen. Davy Convents, Vincent Convents en Steve Raymakers zijn dan weer primus in klasse 5.

Indien de puntentelling fouten zou bevatten, dan is dat niet onze verantwoordelijkheid maar uiteraard die van de organisatie die de punten publiceert en communiceert.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Rij”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/07/belcar-za-20.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]