Home > #Hoofdnieuws > Voorbeeldige race voor Stoffel Vandoorne!

Voorbeeldige race voor Stoffel Vandoorne!

In Silverstone kregen de Britse fans waarvoor ze gekomen waren : een zege van Lewis Hamilton en een wapperende Union Jack. Ā Vreemder was misschien het feit dat die Union Jack geflankeerd werd door twee Finse vlaggen. Valtteri Bottas zette een uitstekende prestatie neer. Na zijn penalty vertrok de Mercedes rijder als 9de op de grid, deed een lange stint op zachte banden, passeerde Vettel op supersofts, zette Raikkonen onder druk en ging tenslotte naar de tweede plaats, niet zo heel ver verwijderd van Hamilton.

Raikkonen kende ook een bewogen dagje. De Fin kon Hamilton niet bijbenen, kloeg over zowat ieder moertje in zijn wagen en moest in de laatste twee rondes nog binnenkomen met een compleet kapotgereden band. Maar zijn voorsprong was zo groot dat hij nog derde werd. En dat was heel wat beter dan Vettel, die op zijn Ferrari een leegloper kende, toch nog voorbij de pitingang schoot en met een compleet aan flarden gereden band nog 7de werd geklasseerd.

Stoffel Vandoorne reed een voorbeeldige race. Daar valt niets tegen in te brengen. De West-Vlaming klampte aan in 9de positie, moest een aanstormende Ricciardo wel laten gaan maar kon op punten hopen. De McLaren kon zich deze keer meten met de Force India’s en met de Williams wagens. Maar de top op het zeer snelle Silverstone, liet nog wat te wensen over. En met een totale pit tijd van iets meer dan 29 seconden hoorde Vandoorne bij de tragere stoppers. Massa glipte voorbij. Stoffel speelde zijn specialiteit uit: de banden heel houden. En daardoor kon hij in de laatste rondes misschien nog op meer hopen. Zeker toen hij zijn ronde terug pakte op de zieltogende Ferrari’s van Raikkonen en Vettel. Maar de achterstand was net dat ietsje te groot.

Stoffel Vandoorne blijft zo, samen met Jolyon Palmer en Fabrizzio Giovanazzi de enige rijder die dit seizoen nog geen punten scoorde. Maar na wat wij vandaag zagen lijkt het dat uitstel geen afstel dient te zijn. In Hongarije dan maar?

(foto: mclaren.com)

Tussenstand na GP Groot-Brittaniƫ:
1.Vettel 177; 2.Hamilton 176; 3.Bottas 154; 4.Ricciardo 117; 5.Raikkonen 98; 6.Verstappen 57; 7.Perez 52; 8.Ocon 43; 9.Sainz 29; 10.Hulkenberg 26; 11.Massa 23; 12.Stroll, Grosjean 18; 14.Magnussen 11; 15.Wehrlein 5; 16.Kvyat 4; 17.Alonso 2

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?