Home > #Hoofdnieuws > Beeld van het weekend

Beeld van het weekend

Beeld: Evers Media ©

Er was in Zolder heel wat aandacht voor het debuut van Tom Boonen in de derde Belcar Endurance race van het seizoen, maar het beeld van het weekend was misschien wel dat van Steve Vanbellingen die zijn BMW letterlijk naar de winst duwde in de laatste meters van de drie uur durende Belcar race. Vanbellingen en zijn vaste racepartner Wiebe Wijtzes beleefden zo een wel erg vreem einde van een race die verder zo goed als vlekkeloos was verlopen.

Steve Vanbellingen en Wiebe Wijtzes reden comfortabel aan de leiding bij de toerwagens en in de klasse 4 van de Belcar Endurance toen in de allerlaatste ronde, bij het ingaan van de laatste rechte lijn de aandrijving van de BMW de geest gaf.

“Ik wilde de punten voor het kampioenschap, ben uitgestapt en heb de wagen geduwd”, vertelde Steve Vanbellingen nadat hij een kwartier was bijgekomen op het asfalt van Circuit Zolder. Veel water en wat rust tegen een muurtje brachten Vanbellingen weer bij positieven… want de laatste rechte lijn gaat bergop!

Het was loodzwaar, want ik moest mijn helm aanhouden, mijn brandvrij pak en had net anderhalf uur geracet en toch wilde ik echt niet opgeven. Dat ding weegt meer dan een ton, maar ik zou en moest het halen“, aldus nog de Leuvense meervoudige kampioen. Vanbellingen beet dus inderdaad door en kon de zege in de klasse veilig stellen en kwam als tweede toerwagen over de meet. “Met de 24 Hours of Zolder in het vooruitzicht, waren de punten te belangrijk, maar dit was echt een calvarietocht.”