Home > #Hoofdnieuws > Porsche wint in WEC en legt bom onder wereldkampioenschap

Porsche wint in WEC en legt bom onder wereldkampioenschap

Porsche heeft nu ook de 6 Hours of the Nürburgring gewonnen, de vierde manche van het FIA WEC. De Porsche 919 Hybrid van Bernhard-Hartley-Bamber nam pas een kwartier van het einde de leiding over van de zusterwagen van Jani-Lotterer-Tandy. De winnaars van Le Mans en de leiders in het WK Uithouding winnen zo dus ook de race op eigen bodem voor Porsche. Porsche heeft echter enorme onrust gezaaid in de rangen van het WEC door aan te kondigen dat ze deze maand mogelijk nog een uitstap aankondigen. Na Audi kan dus ook Porsche de handdoek mogelijk in de ring gooien en wat dan met het FIA WEC?

In Duitsland was de derde plek voor de Toyota van Conway-Kobayashi-Lopez nadat de bolide van Buemi-Davidson-Nakajima eerder problemen kende met een benzinepomp en enkele ronden verloor, waardoor er niet meer dan een vierde stek inzat.

De Jackie Chan DC Racing Oreca 07 van Jarvis-Laurent-Pin Tung won de LMP2, met meer dan een minuut bonus op de Vaillante Rebellion van Canal-Senna-Albuquerque. Ook hier dus een nieuwe zege voor de winnaars van Le Mans.

AF Corse won in GTE Pro met de Ferrari n°51 van Pier Guidi-Calado voor de beide Porsche 911 RSR van Lietz-Makowiecki en Christensen-Estre. Dempsey-Proton Racing won in GTE Am met Ried-Cairoli-Derani.

Er hangen na Duitsland echter donkere wolken boven de FIA WEC dat mogelijk zeer snel naar een noodscenario op zoek moet…