Home > F1 > Vasseur bij Sauber F1

Vasseur bij Sauber F1

De kogel is door de kerk: Frédéric Vasseur wordt de nieuwe teambaas van Sauber F1. Het Zwitserse team bleef in de afgelopen Oostenrijkse Grand Prix nog wat op de vlakte wat de keuze betrof voor de opvolger van Monisha Kaltenborn, maar vandaag werd het nieuws officieel de wereld ingestuurd.

Vasseur heeft er in de autosportwereld een heel traject opzitten. Hij vormde in 1996 het team ASM waarmee hij aantrad in het Franse F3 kampioenschap (dat hij in 1998 won met David Saelens), en had succes in de Europese F3 met Jamie Green, Lewis Hamilton, Paul di Resta en Romain Grosjean, tussen 2004 en 2007. Daarna richtte hij met Nicolas Todt het ART Grand Prix team op en zag Nico Rosberg in 2005 en Lewis Hamilton in 2006 kampioen worden. Eind 2013 kreeg hij met zijn nieuw opgerichte bedrijf Spark Racing Technology een contract om de wagens te bouwen voor het eerste seizoen van de Formula E series (een contract dat nog steeds loopt) en in 2016 verscheen hij kort aan het roer van het Renault Sport F1 Team.

Nu gaat het dus richting Zwitserland.

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?